Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Nenavadna teorija dr. Velkove, ki jo uradna medicina prezira
Rubrika:

Zanimivosti

Nenavadna teorija dr. Velkove, ki jo uradna medicina prezira

So bioni res osnovna enota življenja in kako nanje vpliva Sonce in hrana, ki jo jemo? Se nam obeta revolucija na področju medicine?


Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Slaana Velkov se je rodila v Skopju, odraščala pa je v Srbiji. Študij medicine je končala v Nišu. Delala je za Združene narode, potovala je po celem svetu in med drugim delala tudi v Kuvajtu kot vodja razvoja za področje medicine. Bogati šejki so namreč tako navdušeni nad Velkovo teorijo, da so ji dali proste roke in predvsem neusahljiv vir financ.

Kaj je skrivnost Velkove teorije?

Velkova namreč verjame, da ima vsaka bolezen svojo frekvenco in svojo stopnjo kislosti. Ko denimo frekvenca telesa pade pod 58 Hz, se pojavijo simptomi prehlada. Ko frekvenca pade na 55 Hz, je velika verjetnost okužbe z virusom kandide. Ko frekvenca pade na 42 Hz, gre običajno za diagnozo raka.

Frekvenca telesa se namreč upočasni, kose začnejo v telesu kopičiti strupi. In to večinoma strupi, ki jih vnesemo v telo s hrano. Telo v takem primeru začne smeti odlagati v maščobno tkivo.

Ko pa je teh smeti preveč, telo vso energijo vlaga v to, da okoli onesnaženih maščobnih odlagališč zgradi tkivo in na tak način nevarne snovi nekako ogradi. Temu pravimo tumorji.

žal se premalo zavedamo, da so bolezni večinoma odraz tega, kar jemo in, če po postavljeni diagnozi še naprej jemo nespremenjeno, škodljivo hrano, si delamo več škode, kot koristi. Namesto, da bi telesu dopustili, da se samo očisti, ga obremenjujemo s hrano, ki porablja encime za gradnjo zaščitnih ovojev okrog tumorjev, na drugi strani, pa troši energijo in druge vire za presnovo.

V takem primeru je dovolj, da sprožite v telesu procese čiščenja. že samo en dan na vodi, ali ob pomoči kakšne druge čistilne diete, lahko močno pripomore k trdnejšemu zdravju. Idealno bi bilo postiti se 2 do 3 dni. Telo namreč tudi potrebuje čas, da se ne ukvarja s predelavo strupov, ki jih vnašamo s hrano, pač pa, da se posveti razgradnji strupov odloženih v maščobnih blazinicah.

Če želite telesu pomagati pri procesih očiščenja, potem jejte zgolj in samo presno hrano. Termična obdelava namreč večino hranljivih snovi uniči, poleg tega pa ima surova hrana običajno veliko vlaknin, ki jih naše telo ne more razgraditi, delujejo pa čistilno, saj nase vežejo veliko strupenih snovi. Telo za presnovo surove hrane porabi občutno manj metaboličnih encimov, ki so glavno celično gorivo. Nikakor ne smemo dopustiti, da telo vso energijo potroši za čiščenje, prebavo in izločanje odvečne hrane.

Kako vemo, da se telo čisti?

Telo se čisti s kašljanjem, bruhanjem, veliko in malo potrebo, z znojenjem, z izločanjem sluzi, tudi z vročino. Vročina je torej mehanizem, kako želi telo dobesedno skuhati viruse in bakterije, največja napaka pri tem pa je, da s framacevtskimi pripomočki zbijamo vročino in tako telesu povzročamo še več težav, predvsem pa izgubo energije.

Znanstveniki so že v začetku prejšnjega stoletja s številnimi eksperimenti potrdili, da bakterije ne morejo živeti izven telesa (vsaj dlje časa ne) in, da se lahko razmnožujejo samo v našem telesu. Med opazovanjem žive krvi so namreč odkrili številne majhne delce, ki plavajo v naši krvi, bioni so jih poimenovali in iz katerih nastajajo mikroorganizmi, ki se prav tako nahajajo v naši krvi. Človeška kri namreč ni sterilna, pač pa se v njej odvijajo zelo kompleksni procesi metamorfoze mikroorganizmov.

Bioni so spoznani kot osnovna enota življenja, gre pa za obliko organske energije, ki jo dobimo od Sonca, nahaja pa se v vsaki živi stvari, v vodi in zraku.

V zdravem organizmu ne prihaja do transformacij bionov.

Bioni začno spreminjati obliko šele v organizmih, kjer pride do povečane kislosti.

Kislo okolje (večinoma nastane zaradi slabe hrane) povzroči, da se bioni spremenijo v mikroorganizme, ti pa za sabo puščajo veliko smeti, kar obremenjuje organizem.

So torej krivi mikroorganizmi, da zbolimo? V resnici ne! Če ne bi bilo kisle podlage, se mikroorganizmi ne bi mogli razviti. Prav tako je zmotno razmišljanje, da nam antibiotiki pomagajo pri zdravljenje. Kot že samo ime pove (anti bios pomeni proti življenju), antibiotiki uničujejo bione in na ta način še povečajo zakisanost telesa, kar povzroči še več trasformacij bionov v mikrobe. To je tudi glavni razlog, zakaj je Velkova prepričana, da s cepljenjem pri otrocih ustvarjamo pogoje za razvoj tumorjev in raka.

Edini način, da ohranimo bione v prvotni obliki je, da v telesu vzdržujemo alkalno okolje, kar v resnici pomeni, da lahko snovi z nižjo frekvenco onemogočimo samo s snovmi z višjo frekvenco.

Industrijska hrana ima tako frekvenco 0 Hz, sveže sadje in zelenjava okrog 15 Hz. Posušeno sadje in zelenjava ima 27 Hz, eterična olja pa med 52 pa vse do 320 Hz, kolikor je frekvenca vrtničinega olja.

Frekvenco telesa pa lahko poleg surove hrane dvigne tudi gledanje v Sonce, fizična aktivnost in predvsem pozitivne misli.
Bis


bioni
čiščenje telesa
frekvenca telesa
prehrana in zdravje
teorija dr Velkove












6 razlogov, zakaj bi morali občasno piti alkohol
Zdravje, lepota
6 razlogov, zakaj bi morali občasno piti alkohol
5 vzrokov raka, ki bi jih morali odstraniti iz svojega doma
Zdravje, lepota
5 vzrokov raka, ki bi jih morali odstraniti iz svojega doma
živila, ki preprečujejo napenjanje
Dobro je vedeti
živila, ki preprečujejo napenjanje
Kako zdravo je uživati ​​rumenjake?
Zdravje, lepota
Kako zdravo je uživati ​​rumenjake?
Kako lažje vstati: brez nejevolje in z več energije
Zdravje, lepota
Kako lažje vstati: brez nejevolje in z več energije
5 stvari, ki jih morate vedeti o zamrznjeni hrani
Dobro je vedeti
5 stvari, ki jih morate vedeti o zamrznjeni hrani
10 razlogov, zakaj bi morali jesti več korenja
Zdravje, lepota
10 razlogov, zakaj bi morali jesti več korenja
4 šokantna dejstva o sladkorju
Dobro je vedeti
4 šokantna dejstva o sladkorju
4 znaki, da zaužijete preveč soli
Dobro je vedeti
4 znaki, da zaužijete preveč soli
Hrana, ki pospeši presnovo
Dobro je vedeti
Hrana, ki pospeši presnovo
Zdravje kože: 5 najslabših živil
Zdravje, lepota
Zdravje kože: 5 najslabših živil
5 živil, ki zadržujejo maščobne obloge
Dobro je vedeti
5 živil, ki zadržujejo maščobne obloge
7 stvari, ki jih nikoli ne smete početi po obroku
Dobro je vedeti
7 stvari, ki jih nikoli ne smete početi po obroku
4 razlogi, zakaj morate takoj nehati uporabljati plastične posode
Dobro je vedeti
4 razlogi, zakaj morate takoj nehati uporabljati plastične posode
7 spomladanskih superživil
Dobro je vedeti
7 spomladanskih superživil
8 živil, ki čistijo kri in razstrupijo telo
Zdravje, lepota
8 živil, ki čistijo kri in razstrupijo telo
5 živil, ki upočasnijo rast las
Dobro je vedeti
5 živil, ki upočasnijo rast las
6 skrivnosti za pohitritev  metabolizma in večjo porabo kalorij
Dobro je vedeti
6 skrivnosti za pohitritev metabolizma in večjo porabo kalorij
5 stvari, ki vam jih tehtnica nikoli ne pove
Dobro je vedeti
5 stvari, ki vam jih tehtnica nikoli ne pove
4 presenetljive koristi jogurta, ki jih verjetno še niste poznali
Dobro je vedeti
4 presenetljive koristi jogurta, ki jih verjetno še niste poznali




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor