Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Kako narediti sončnično mleko?
Rubrika:

Dobro je vedeti

Kako narediti sončnično mleko?

Kot lahko sklepate iz imena, je sončnično mleko vrhunski produkt z izjemno hranljivo vrednostjo. Še boljši pa je, če ga lahko naredite sami doma, ker veste, kaj je v njem.


Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Sončnično mleko sicer ni zamenjava za kravja mleko, a je iz prehranskega vidika morda celo boljše od vseh mlek živalskega izvora. Dejstvo namreč je, da je več kot 70 % prebivalstva starejšega od 20 let preobčutljivih na laktozo, kar je normalno in to ni nikakršna bolezen, posebej problematično pa je, da skoraj polovica ljudi ne ve, da jim laktoza povzroča težave. Mnogi prej dobijo diagnozo raka na črevesju, ki je lahko posledica preobčutljivosti.

A vrnimo se k sončničnem mleku ... Ker je rastlinskega izvora, je lahko prebavljivo, ima veliko kalcija, fosforja, magnezija, kalija, vitamina E in zdravih maščobnih kislin. Prav zato je sončnično mleko zelo dobrodošel in primeren napitek k zajtrku. Toplo vam ga priporočamo.

In kaj potrebujete za pripravo sončničnega mleka?
  • 1 skodelico sončničnih semen brez lupine
  • 2 skodelici voda
Priprava:

Semena dajte v vodo za vsaj 3 ure (še bolje je, če jih pustite čez noč). Nato celotno zmes precedite in močno stisnite skozi bombažno krpo. Vsaka kapljica šteje.

Pijte po požirkih in vsakič dobro premešajte.

Naj vas drobci semen ne motijo, ker je v njih največ vlaknin in vitaminov. Tako vsaj veste, kaj pijete in kakšne sestavine ste uporabili.
vkj


Kako narediti sončnično mleko
Prehranske koristi sončničnega mleka
Priprava sončničnega mleka
Rastlinsko mleko
Sončnično mleko












Najboljši zajtrk po ajurvedskih načelih
Dobro je vedeti
Najboljši zajtrk po ajurvedskih načelih
Marmelada ali ajvar potem, ko smo odstranili plesen
Dobro je vedeti
Marmelada ali ajvar potem, ko smo odstranili plesen
Pivo ali vino: kaj je bolj zdravo?
Zdravje, lepota
Pivo ali vino: kaj je bolj zdravo?
7 pravil vitkih ljudi
Dobro je vedeti
7 pravil vitkih ljudi
Z žajblom do dolgega življenja. Če pa dodate cimet ...
Zdravje, lepota
Z žajblom do dolgega življenja. Če pa dodate cimet ...
Pomladite telo in izgubite kilograme
Dobro je vedeti
Pomladite telo in izgubite kilograme
4 znaki, da vam primanjkuje vode
Dobro je vedeti
4 znaki, da vam primanjkuje vode
3 prigrizki, ki pomagajo pri hujšanju
Dobro je vedeti
3 prigrizki, ki pomagajo pri hujšanju
5 vrst semen, ki bi jih moral jesti vsak
Zdravje, lepota
5 vrst semen, ki bi jih moral jesti vsak
3 navade, ki izboljšajo koncentracijo pri delu
Dobro je vedeti
3 navade, ki izboljšajo koncentracijo pri delu
Tudi zdrave sestavine lahko redijo
Zdravje, lepota
Tudi zdrave sestavine lahko redijo
Kronična utrujenost in kako se je znebiti
Dobro je vedeti
Kronična utrujenost in kako se je znebiti
5 živil, ki bi jih ženske morale uživati ​​pogosteje
Zdravje, lepota
5 živil, ki bi jih ženske morale uživati ​​pogosteje
Zakaj želimo jesti, ko sploh nismo lačni
Dobro je vedeti
Zakaj želimo jesti, ko sploh nismo lačni
živila, ki vsebujejo več soli kot čips
Dobro je vedeti
živila, ki vsebujejo več soli kot čips
Hrana, ki je dobra za možgane
Zdravje, lepota
Hrana, ki je dobra za možgane
8 napak, ki jih delamo na dietah
Dobro je vedeti
8 napak, ki jih delamo na dietah
7 nevarnih dodatkov v hrani
Dobro je vedeti
7 nevarnih dodatkov v hrani
Paradižnik v službi lepote
Dobro je vedeti
Paradižnik v službi lepote
Rozine: majhne, a izjemno koristne
Dobro je vedeti
Rozine: majhne, a izjemno koristne




eXTReMe Tracker - Free Website Statistics
Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor