Rubrika:
Dobro je vedeti
Hrana, ki je ne smete jesti, ko ste pijani
Alkohol že sam po sebi obremenjuje naš organizem, zato ga ni treba izzivati še s hrano, ki poglablja slabost in mačka.
Članek je bil ustvarjen leta 2021, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Pomfrit
Izogibajte se pečenemu krompirčku, ker je običajno močno slan in povzroča dehidracijo. Ker alkohol že sam po sebi povzroča dehidracijo, tega ni treba spodbujati še s pečenim krompirčkom. Zaradi dehidracije bo vaša opitost močnejša, kot bi bila sicer.
Pica
Kislina paradižnika povzroča kislino v želodcu. V kombinaciji z alkoholom nastajajo krči in slabost. Ni izključeno tudi močnejše bruhanje, naslednji dan pa se boste zaradi pice počutili še slabše, kot sicer.
Palačinke
Pri palačinkah je problematično olje. Če si jih privoščite zunaj, na ulici, vam lahko slaba kvaliteta olja v kombinaciji z alkoholom močno zagreni praznovanje in praznične dni. Z doma pripravljenimi palačinkami ni nič narobe.
Kava
Kava prav tako spada med živila, ki v želodcu povzročajo kislino, skupaj z alkoholom pa lahko nastanejo tudi rane na želodcu.
Vanilijev sladoled
Alkohol in vanilijev sladoled sta najboljša kombinacija, da se boste cel večer objemali s straniščno školjko. To velja še posebej za tiste s slabšim želodcem.
Pikantna hrana
Začinjena hrana povzroča želodčne krče. Verjemite, ni prijeten občutek, če popita pijača želi po isti poti na plano.
vkj
(Goodnewsfl.org)
Kava
Palačinke
Pica
Pikantna hrana
Pomfrit