Članek je bil ustvarjen leta 2021, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
PomfritIzogibajte se pečenemu krompirčku, ker je običajno močno slan in povzroča dehidracijo. Ker alkohol že sam po sebi povzroča dehidracijo, tega ni treba spodbujati še s pečenim krompirčkom. Zaradi dehidracije bo vaša opitost močnejša, kot bi bila sicer.
PicaKislina paradižnika povzroča kislino v želodcu. V kombinaciji z alkoholom nastajajo krči in slabost. Ni izključeno tudi močnejše bruhanje, naslednji dan pa se boste zaradi pice počutili še slabše, kot sicer.
PalačinkePri palačinkah je problematično olje. Če si jih privoščite zunaj, na ulici, vam lahko slaba kvaliteta olja v kombinaciji z alkoholom močno zagreni praznovanje in praznične dni. Z doma pripravljenimi palačinkami ni nič narobe.
KavaKava prav tako spada med živila, ki v želodcu povzročajo kislino, skupaj z alkoholom pa lahko nastanejo tudi rane na želodcu.
Vanilijev sladoledAlkohol in vanilijev sladoled sta najboljša kombinacija, da se boste cel večer objemali s straniščno školjko. To velja še posebej za tiste s slabšim želodcem.
Pikantna hranaZačinjena hrana povzroča želodčne krče. Verjemite, ni prijeten občutek, če popita pijača želi po isti poti na plano.