Članek je bil ustvarjen leta 2022, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Več limoninega sokaTa nasvet velja za vse citruse. Če daste limono za 20 sekund v mikrovalovno pečico, boste iz nje lažje stisnili sok, pa še več ga bo. Približno 20 %. Učinek je še večji, če to naredite z oranžami, ki so že nekaj dni stale v skledi za sadje.
Ohlajeno vinoČe želite ohladiti vino, ali kakšno drugo alkoholno pijačo, tega nikar ne počnite z ledom, ker bo pijača zaradi tega bolj vodena in brez okusa. Zato dajte v zamrzovalnik grozdje, namesto kock pa uporabite grozdne kroglice. S tem vino ne bo izgubilo prav nič okusa.
Karamelizirana čebulaPražena čebula je pogosta sestavina slovenske kuhinje. Poleg tega pa je še zdrava in prijetnega okusa. Če želite še bolj poudariti okus čebule, med praženjem dodajte ščepec pecilnega praška.
Lupljenje krompirjaKo je krompir kuhan, ga še vročega dajte v ledeno mrzlo vodo (v hladno vodo dajte čim več ledenih kock). Sredica krompirja se bo skrčila, lupina pa bo dobesedno sama odstopila. Bi vas pa na tem mestu spomnili na prispevek o hranljivih učinkih lupin (
Ne zavrzite lupin. Nobenih!).