Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Ananas je izredno bogato sadje polno antioksidantov in drugih hranilnih snovmi. Večinoma iz njega delamo sokove, redki ga dodajajo v solate, nekateri pa prisegajo na pečen ananas. Pečen ananas ima namreč izredno veliko koristnih lastnosti, kjer je najpomembnejša seveda hujšanje. Hujšanje z ananasom je gotovo najbolj razširjena shujševalna dieta na svetu,a dieta s pečenim ananasom je še učinkovitejša.
Za pečen ananas potrebujemo:- kolobar ananasa
- cimet v prahu
- med
- 1/2 skodelice mlačne vode
Priprava:Rezino ananasa namažite z žlico medu in ga potresite s cimetom. Ananas dajte v posodo, čezenj pa polijte pol skodelice vode. Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija, pecite pa 40 minut, da sladkor v ananasu karamelizira.
Ko ananas vzamete iz pečice, počakajte, da se nekoliko ohladi, potem pa ga še dodatno vsaj za eno uro ohladite v hladilniku.
Pečenega ananasa lahko pojeste kolikor hočete. Pojejte ga namesto večerje, vendar 2 do 3 ure pred spanjem. Tako dolgo namreč traja energija, ki vam jo daje ananas. Vendar pa to še ni vse:
- pečen ananas zmanjšuje stres
- ima protivnetne lastnosti
- idealen je za zmanjšanje bolečin v sklepih, lajša težave z artritisom
- krepi imunski sistem
- ima odlične čistilne lastnosti, ananas je dober diuretik
- ureja prebavne procese, metabolizem
- preprečuje bolezni oči
- preprečuje kopičenje zobnih oblog
- pomaga proti zaprtju
- izboljša elastično in regeneracijo kože
Pečen ananas je zdravilo proti aterosklerozi, bolezni srca in sladkorni.Poleg tega ima ananas veliko vitamina C, ki ščiti telo pred prostimi radikali, ki so glavni krivci za nastanek raka, tumorjev in povzročajo širjene metastaz.