Rubrika:
Dobro je vedeti
Kaj dobite, ko kombinirate čokolado in jabolko
Na svetu ni človeka, ki ne mara jabolk in čokolade, kombinacija teh dveh živil pa je izredno zdrava.
Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Lupina jabolka vsebuje veliko kvercetina, ki ima sposobnost preprečiti notranja vnetja in obloge na ožilju. Moč kvercetina se lahko poveča, če ga kombiniramo s flavonoidi, ki jih je veliko v čokoladi, poleg tega pa je tu še veliko antioksidantov, ki preprečujejo nastanek tumorjev in rakavih celic.
Če jeste jabolka in čokolado, se bistveno zmanjša tveganje za bolezni srca, ta kombinacija preprečuje zamašitev žil, izboljša pa tudi imunski sistem in splošno počutje.
Če želite maksimalno izkoristiti obe sestavini, je najbolje, da naribate jabolko (skupaj z lupino) in čokolado, ki ima vsaj 70 odstotkov kakava. Vse skupaj nato segrejte na približno 60 stopinj Celzija, da se čokolada stopi in poveže z jabolkom.
Počakajte, da se čokolada ohladi in strdi.
To je lahko idealna večerja za dobro zdravje in popolno postavo.
vkj
čokolada
jabolko