Rubrika:
Recepti
Spomladanska kumarična solata
Paše k mesu z žara. Lahko jo pripravimo dan prej, zadišala pa bo, ko bomo odprli kozarec in jo prelili z omako.
Članek je bil ustvarjen leta 2017, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Sestavine:
- 2 večji sveži kumarici
- 2 kuhana krompirja
- mlada čebula z zelenjem
- 1,5 dcl jogurta
- žlica majoneze
- vejica kopra
- šopek svežega drobnjaka
- 2 ščepca mlete kumine
- sol
- poper
Priprava:
Kumarice dobro operemo in jih po dolžini naribamo. Posolimo jih in pustimo pol ure stati, da spustijo tekočino. Nato jih na rahlo ožamemo. Mlado čebulo narežemo na kolobarje. Uporabimo tudi zelenje. Krompir skuhamo in ga narežemo na kocke.
Vse sestavine po plasteh zložimo v kozarec in ga zapremo.
Pripravimo še omako iz jogurta, majoneze, nasekljanega kopra in drobnjaka. Dodamo kumino, poper in sol in jo prav tako shranimo v kozarcu.
Pred uporabo z omako prelijemo zelenjavne sestavinam v kozarcu, ga zapremo in pretresemo.
Bis
Jogurtova omaka za solato
Priprava spomladanske kumarične solate
Recept za kumarično solato
Sestavine za kumarično solato
Spomladanska kumarična solata