Pomarančne palčke s čokolado je sladica, ki bo vsakega presenetila in navdušila, priljubljena pa je po celem svetu. V spodnjem receptu lahko namesto oranž uporabite tudi limone, ali kak drug citrus, ker prav sladko - kisla kombinacija okusov da sladici čaroben okus.
Kako narediti pomarančne palčke?
Vrhnji in spodnji del oranžine lupine (tam, kjer je muha) odrežite. Oranžo olupite, lupino narežite na trakove, vse skupaj pa dajte kuhati v vodo, da se trakci zmehčajo.
Med kuhanjem trakov v drugi posodi zmešajte skodelico vode in skodelico sladkorja. Oboje prav tako segrevajte tako dolgo, da se sladkor popolnoma ne raztopi.
Ko imate pripravljeno sladko vodo, trakce lupine odcedite in jih dajte v to vodo, nato pa pustite 30 minut, da se vse skupaj počasi ohladi (predvidoma 30 do 40 minut).
Ohlajene trakce v sladki vodi povaljajte v sladkorju in jih do polovice namočite v stopljeno čokolado. Odložite jih na papir za peko in počakajte, da se do konca ohladijo.
Oranžne palčke s čokolado so lahko zanimiva dekoracija, so lahko prigrizek h kavi, čaju, zelo dobro se ujemajo z okusom jogurta, najboljše pa so kot dodatek k ovseni kaši.