Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem naÄŤinu Ĺľivljenja
Išči
Domov
Ne zavrzite oranževih lupin
Rubrika:

Zanimivosti

Ne zavrzite oranževih lupin

Iz lupin oranž lahko naredite okusno, aromatično in enostavno sladico ...


Članek je bil ustvarjen leta 2021, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Pomarančne palčke s čokolado je sladica, ki bo vsakega presenetila in navdušila, priljubljena pa je po celem svetu. V spodnjem receptu lahko namesto oranž uporabite tudi limone, ali kak drug citrus, ker prav sladko - kisla kombinacija okusov da sladici čaroben okus.

Kako narediti pomarančne palčke?



Vrhnji in spodnji del oranžine lupine (tam, kjer je muha) odrežite. Oranžo olupite, lupino narežite na trakove, vse skupaj pa dajte kuhati v vodo, da se trakci zmehčajo.

Med kuhanjem trakov v drugi posodi zmešajte skodelico vode in skodelico sladkorja. Oboje prav tako segrevajte tako dolgo, da se sladkor popolnoma ne raztopi.

Ko imate pripravljeno sladko vodo, trakce lupine odcedite in jih dajte v to vodo, nato pa pustite 30 minut, da se vse skupaj počasi ohladi (predvidoma 30 do 40 minut).

Ohlajene trakce v sladki vodi povaljajte v sladkorju in jih do polovice namočite v stopljeno čokolado. Odložite jih na papir za peko in počakajte, da se do konca ohladijo.

Oranžne palčke s čokolado so lahko zanimiva dekoracija, so lahko prigrizek h kavi, čaju, zelo dobro se ujemajo z okusom jogurta, najboljše pa so kot dodatek k ovseni kaši.
vkj
Ne zavrzite oranževih lupin




Okusna sladica s čokolado
Oranžne lupine sladica
Pomarančna sladica
Pomarančne palčke
Recept za pomarančne palčke






Bilten po e-mailu
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zdravje v najboljši kondiciji. Splača se!
* Na ta naslov vam bomo pošiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.














Sladka razvada brez kofeina, ki ima tudi svetlo plat
Dobro je vedeti
Sladka razvada brez kofeina, ki ima tudi svetlo plat
Pitje med obrokom - da, ali ne?
Dobro je vedeti
Pitje med obrokom - da, ali ne?
5 razlogov, zakaj je k jutranjem smoothiju dobro dodati žlico kurkume
Dobro je vedeti
5 razlogov, zakaj je k jutranjem smoothiju dobro dodati žlico kurkume
V 7 dneh 5 kilogramov manj
Dobro je vedeti
V 7 dneh 5 kilogramov manj
Kaj jesti, ko smo bolni
Dobro je vedeti
Kaj jesti, ko smo bolni
Različna, pa vendar neverjetno močna
Zdravje, lepota
Različna, pa vendar neverjetno močna
Preveč železa v krvi je lahko tudi problem
Dobro je vedeti
Preveč železa v krvi je lahko tudi problem
Kaj jesti namesto majoneze?
Dobro je vedeti
Kaj jesti namesto majoneze?
3 prehranska pravila LeBron Jamesa
Dobro je vedeti
3 prehranska pravila LeBron Jamesa
6 znakov, da ste občutljivi na gluten, pa tega ne veste
Dobro je vedeti
6 znakov, da ste občutljivi na gluten, pa tega ne veste
Napitek, ki se ga bakterije najbolj bojijo
Dobro je vedeti
Napitek, ki se ga bakterije najbolj bojijo
Zamrznjen med: zdrav trend ali tihi sovražnik zob in sladkorja v krvi?
Zdravje, lepota
Zamrznjen med: zdrav trend ali tihi sovražnik zob in sladkorja v krvi?
Ali pomarančni sok res redi
Dobro je vedeti
Ali pomarančni sok res redi
Kako preveč vode zmoti ravnovesje telesa
Dobro je vedeti
Kako preveč vode zmoti ravnovesje telesa
Kje najdemo največ antioksidantov
Dobro je vedeti
Kje najdemo največ antioksidantov
Z ječmenovo vodo proti hormonom, ki vzbujajo apetit
Dobro je vedeti
Z ječmenovo vodo proti hormonom, ki vzbujajo apetit
Izogibajte se hrane, ki spodbuja gripo in prehlade
Dobro je vedeti
Izogibajte se hrane, ki spodbuja gripo in prehlade
Vas muči trdo blato?
Dobro je vedeti
Vas muči trdo blato?
Mešanica, ki ekspresno topi maščobe okoli trebuha
Dobro je vedeti
Mešanica, ki ekspresno topi maščobe okoli trebuha
Rak, ki ga nihče ne želi prepoznati
Dobro je vedeti
Rak, ki ga nihče ne želi prepoznati




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor