Članek je bil ustvarjen leta 2025, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Grenivke so vsestransko uporabne. So zdrave. Pomagajo pri hujšanju. Sokovi so odlični ... Tokrat pa vam ponujamo še recept za nenavaden in hranljiv zajtrk, ki vas bo presenetil prav zaradi transformacije grenivke.
Sestavine:- 1 grenivka
- 2 žlici medu
- ščepec muškatnega oreščka
- ščepec cimeta
Priprava:Grenivko razrežite na pol in obe polovici postavite na pladenj. Prelijte ju z žlico medu (če želite bolj sladke grenivke, lahko dodate več medu) in dodajte muškatni orešček in cimet. Tudi cimeta lahko dodate več, če želite poudariti njegove zdravilne učinke (preberite prispevek
Ste vedeli, da obstaja škodljiv in zdrav cimet?).
Vse skupaj dajte v pečico in pri 180 stopinjah Celzija pecite 3 do 4 minute, oziroma dokler grenivka ne dobi zlato-rjave barve (odvisno je od velikosti grenivke in vaših želja).
Poleg se odlično prilega ovsena kaša. Grenivke lahko obložite tudi z nekaj kolobarji banan, ali pa jih potresete z mandeljni, ali lešniki.