Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
IŔči
Domov
Brokoli v pečici
Rubrika:

Recepti

Brokoli v pečici

Glavna jed, ali priloga - v vsakem primeru smo po takšnem obroku zadovoljili brbončice in potrebe po hranilnih snoveh.


Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu Å”e dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejÅ”imi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Sestavine:
- 500 gramov brokolija
- 50 gramov slanine (ali več)
- rdeča paprika
- kisla smetana
- jajce
- 100 gramov parmezana za posipanje
- sol, poper
- muškatni orešček

Priprava:
Brokoli natrgamo na cvetove in deset minut kuhamo v slani vodi. Kuhanega odcedimo in stresemo v srednje velik pekač. Z vilicami ga razdrobimo na majhne koščke.



Slanino in papriko narežemo na enako velike kocke in potresemo po brokoliju. Solimo, popramo in začinimo z mletim muškatnim oreščkom. Prelijemo s kislo smetano v katero smo vmešali jajce in potresemo z naribanim parmezanom.

Pečemo 40 minut na 200 stopinjah.

Jed ne vsebuje glutena, preden pa brokoli prelijemo s smetano, lahko dodamo še par koščkov masla in bo jed tudi po tej plati popolnoma ustrezala LCHF načinu prehranjevanja.
Bis
Brokoli v pečici


Brokoli v pečici




Brokoli v pečici
LCHF recept za brokoli
Recept za brokoli v pečici
Sestavine za brokoli v pečici
Zdrav obrok brokolija






Bilten po e-mailu
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zdravje v najboljŔi kondiciji. Splača se!
* Na ta naslov vam bomo poŔiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.














Kako na naraven način znižati holesterol
Dobro je vedeti
Kako na naraven način znižati holesterol
Kaj akne in mozolji na obrazu povedo o vašem zdravju
Zdravje, lepota
Kaj akne in mozolji na obrazu povedo o vašem zdravju
4 napake, zaradi katerih vaša hrana izgubi do 70 % hranil
Dobro je vedeti
4 napake, zaradi katerih vaša hrana izgubi do 70 % hranil
Znate uporabljati olivno olje? Preverite!
Dobro je vedeti
Znate uporabljati olivno olje? Preverite!
Kako je hrbtenica povezana z notranjimi organi?
Dobro je vedeti
Kako je hrbtenica povezana z notranjimi organi?
Previdno s hrano iz konzerv
Dobro je vedeti
Previdno s hrano iz konzerv
Kako uporabiti mandarine kot zdravilo?
Dobro je vedeti
Kako uporabiti mandarine kot zdravilo?
Dodatek k čaju, ki preseneča
Zdravje, lepota
Dodatek k čaju, ki preseneča
Kako prepoznati nevarne paradižnike
Dobro je vedeti
Kako prepoznati nevarne paradižnike
Ne morete jeste zajtrka? Kaj vam telo s tem sporoča?
Dobro je vedeti
Ne morete jeste zajtrka? Kaj vam telo s tem sporoča?
Kako za večerjo pridobiti energijo, ne pa kilogramov
Dobro je vedeti
Kako za večerjo pridobiti energijo, ne pa kilogramov
Je bolje biti preveč suh ali predebel?
Zdravje, lepota
Je bolje biti preveč suh ali predebel?
Riž in ajda za trdnejše zdravje
Zdravje, lepota
Riž in ajda za trdnejše zdravje
Kaj zdravniki dovolijo, da lahko jeste za večerjo
Dobro je vedeti
Kaj zdravniki dovolijo, da lahko jeste za večerjo
Za tretjino manj grip in prehladov ter zdravilo proti najhujšim boleznim
Dobro je vedeti
Za tretjino manj grip in prehladov ter zdravilo proti najhujšim boleznim
Olivno olje in orehi: naravna zaščita imunskega sistema
Dobro je vedeti
Olivno olje in orehi: naravna zaščita imunskega sistema
Zakaj ni dobro pretiravati s peteršiljem
Dobro je vedeti
Zakaj ni dobro pretiravati s peteršiljem
Opozorilni znaki pomanjkanja vitamina B12
Dobro je vedeti
Opozorilni znaki pomanjkanja vitamina B12
5 živil, ki ima več proteinov od jajc
Dobro je vedeti
5 živil, ki ima več proteinov od jajc
Kaj se v telesu zgodi po 16 urah posta?
Dobro je vedeti
Kaj se v telesu zgodi po 16 urah posta?




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puŔčica gor