Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Sestavine:- 500 gramov brokolija
- 50 gramov slanine (ali več)
- rdeča paprika
- kisla smetana
- jajce
- 100 gramov parmezana za posipanje
- sol, poper
- muškatni orešček
Priprava:Brokoli natrgamo na cvetove in deset minut kuhamo v slani vodi. Kuhanega odcedimo in stresemo v srednje velik pekač. Z vilicami ga razdrobimo na majhne koščke.
Slanino in papriko narežemo na enako velike kocke in potresemo po brokoliju. Solimo, popramo in začinimo z mletim muškatnim oreščkom. Prelijemo s kislo smetano v katero smo vmešali jajce in potresemo z naribanim parmezanom.
Pečemo 40 minut na 200 stopinjah.
Jed ne vsebuje glutena, preden pa brokoli prelijemo s smetano, lahko dodamo še par koščkov masla in bo jed tudi po tej plati popolnoma ustrezala LCHF načinu prehranjevanja.