Rubrika:
Recepti
Polpeti iz bučk
Kako porabiti bučke, ki nam jih v teh dneh dobre sosede pridno nosijo iz svojih vrtov
Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Sestavine:
- dve srednje veliki bučki
- dve jajci
- 200 gramov nepasirane skute
- žlica psiliuma
- kumino
- sol
- poper
- olje za cvrtje (razen, če na boste pekli v pečici)
- sezam za posipanje
Priprava:
Bučke naribajte, posolite in pustite stati, da spustijo tekočino (približno pol ure). Dobro jih ožemite med dlanmi. Stepite jajca, dodajte skuto, ožete bučke, psilium, kumino, solite in poprajte ter dobro premešajte. Jed pustite počivati pol ure, da se sestavine dobro prepojijo. Na pekač, obložen s papirjem za peko z žlico naredite kupčke v velikosti polpetov. Posipajte jih s sezamom. Pečico ogrejte na 200 stopinj in jih pecite pol ure.
Nasvet: jed lahko pripravite tudi tako, da z rokami oblikujete polpete, jih povaljate v sezamu in spečete na ne prevročem olivnem olju. Pecite počasi, da se sezam ne zažge. Približno petnajst minut na vsaki strani.
Jed ne vsebuje glutena in z dobro zeljno solato, ki smo jo izdatno zabelili z olivnim oljem je tudi LCHF.
Bis
Bučkini polpeti
Bučkini polpeti brez glutena
LCHF bučkini polpeti
Recept za bučkine polpete
Zdravi bučkini polpeti