Članek je bil ustvarjen leta 2021, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Trik z vilico in gorilnikomParadižnik lahko olupite tako, da na mesto, kjer je bil pecelj, zapičite vilice, paradižnik pa potem za 15 do 25 sekund nastavite nad plinski plamen. Ko lupina paradižnika poči, je to znak, da bo lupino mogoče brez težav odstraniti.
Trik XParadižnik lahko olupite tudi tako, da na vrhnji strani z nožem zarežete v lupino v obliki črke X. Paradižnik dajte v posodo z vrelo vodo in ga pustite stati približno minuto. Ko boste paradižnik vzeli iz vode, se bo lupina kar sama začela lupiti. Dobra stvar te metode je, da lahko na hitro olupite več paradižnikov.
Metoda z nožemIn še tretjo, klasično metodo moramo omeniti. Seveda lahko paradižnik olupite tudi na način, kot bi lupili jabolko. Potrebujete izredno oster nož, veliko potrpežljivosti in dobršnjo mero spretnosti. Ta metoda je uporabna pri receptih, kjer paradižnika ne smemo kuhati.