Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Pekarna slabih fantov
Rubrika:

Zanimivosti

Pekarna slabih fantov

Zaporniki so lahko zelo koristi in celo profitabilni, poleg tega se odlično zabavajo, povsod po svetu pa postanejo velika uspešnica.


Članek je bil ustvarjen leta 2022, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Britanski kuharski velemojster Gordon Ramsay (je lastnik 16 Michelinovih zvezdic, predstavlja drugo mesto vsej zgodovini - več od njega ima le Alain Ducasse, 21 zvezdic)) je pobudnik nenavadnega kuharskega projekta. Začel je v Angliji, zdaj pa je njegovo pobudo podprlo tudi francosko ministrstvo za pravosodje.

Da bi razumeli Ramsayjev projekt, moramo poznati življenjsko pot slavnega kuharja, ki že vrsto let velja tudi za največjega zaslužkarje v svetu kulinarike. Česarkoli se loti, se spremeni v zlato, a zmeraj ni bilo tako.



Gordon Ramsay je bil problematičen otrok iz problematične družine. Večkrat je bil v poboljševalnih domovih, kot doma. Težave je imel v šoli in komaj izdeloval razrede. Ko je končal osnovo šolo, so ga bolj po naključju vpisali v kuharsko šolo. Nikjer drugje ga namreč niso sprejeli.

In tu se življenjska pot Gordona Ramsaya prelomi.

19 let je imel, ko je za restavracijo, ki sta jo odprla s kolegom, dobil svojo prvo Michelinovo zvezdico. Njegova pot je šla samo navzgor, največjo slavo pa je dosegel s svojim resničnostnim šovom, Master cheef, ki ima po celem svetu svoje različice (tudi pri nas). Vendar pa to ni edini Rmsayjev projekt.

Leta 2012 je Ramsay začel s projektom Bad Boys' Bakery. V londonskem zaporu je postavil pekarno, zaporniki pa so po njegovih receptih začeli izdelovati pecivo.

Ideja se je nedavno razširila tudi v Francijo, kjer nastajajo keksi Zonzon. Za embalažo so poskrbeli pri agenciji Evoo, projekt zaporniškega peciva pa je dobesedno čez noč postala velika uspešnica pariških kavarn. Zaenkrat je mogoče pecivo kupiti le v Parizu, čeprav ni izključeno, da se s tovrstnim poslom ne bodo ukvarjali tudi v drugih zaporih.
vkj
Pekarna slabih fantov




Gordon Ramsay
Master Chef
Michelinova zvezdica
Pekarna slabih fantov
Zaporniki






Bilten po e-mailu
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zdravje v najboljši kondiciji. Splača se!
* Na ta naslov vam bomo pošiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.














3 sestavine za domač probiotik
Dobro je vedeti
3 sestavine za domač probiotik
Kaj se zgodi, če vsak dan jeste kurje meso?
Dobro je vedeti
Kaj se zgodi, če vsak dan jeste kurje meso?
Čistilo za ožilje iz samo 3 sestavin
Zdravje, lepota
Čistilo za ožilje iz samo 3 sestavin
Prehranske navade, ki skrajšujejo življenje
Dobro je vedeti
Prehranske navade, ki skrajšujejo življenje
4 navade, ki jih počnejo onkologi, da zmanjšajo tveganje za raka
Zdravje, lepota
4 navade, ki jih počnejo onkologi, da zmanjšajo tveganje za raka
Preveč sladkorja? Nič hudega!
Dobro je vedeti
Preveč sladkorja? Nič hudega!
Preprost večerni napitek, ki med spanjem pomaga topiti maščobe
Dobro je vedeti
Preprost večerni napitek, ki med spanjem pomaga topiti maščobe
Kaj bi morali vedeti o zavijanju hrane v aluminijaste folije, pa ne veste?
Dobro je vedeti
Kaj bi morali vedeti o zavijanju hrane v aluminijaste folije, pa ne veste?
Je gris res koristen za zdravje?
Dobro je vedeti
Je gris res koristen za zdravje?
Sladka razvada brez kofeina, ki ima tudi svetlo plat
Dobro je vedeti
Sladka razvada brez kofeina, ki ima tudi svetlo plat
Pitje med obrokom - da, ali ne?
Dobro je vedeti
Pitje med obrokom - da, ali ne?
5 razlogov, zakaj je k jutranjem smoothiju dobro dodati žlico kurkume
Dobro je vedeti
5 razlogov, zakaj je k jutranjem smoothiju dobro dodati žlico kurkume
V 7 dneh 5 kilogramov manj
Dobro je vedeti
V 7 dneh 5 kilogramov manj
Kaj jesti, ko smo bolni
Dobro je vedeti
Kaj jesti, ko smo bolni
Različna, pa vendar neverjetno močna
Zdravje, lepota
Različna, pa vendar neverjetno močna
Preveč železa v krvi je lahko tudi problem
Dobro je vedeti
Preveč železa v krvi je lahko tudi problem
Kaj jesti namesto majoneze?
Dobro je vedeti
Kaj jesti namesto majoneze?
3 prehranska pravila LeBron Jamesa
Dobro je vedeti
3 prehranska pravila LeBron Jamesa
6 znakov, da ste občutljivi na gluten, pa tega ne veste
Dobro je vedeti
6 znakov, da ste občutljivi na gluten, pa tega ne veste
Napitek, ki se ga bakterije najbolj bojijo
Dobro je vedeti
Napitek, ki se ga bakterije najbolj bojijo




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor