Članek je bil ustvarjen leta 2023, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
1. SendvičNikar okroglih rezin sira ali klobas ne tiščite v sendvič, ker boste na sredini imeli preveč nadeva, ob robovih pa nič. Problem lahko rešite sila preprosto in sicer tako, da sir ali klobase narežete na pol, kot prikazuje slika.
2. Sladkorne vrečkeKo je
Benjamin Eisenstadt izumil sladkor v ozkih in podolgovatih vrečkah, večina ljudi ni razumela bistva njegovega patenta. V resnici gre za zelo preprosto odpiranje sladkorja. Vrečko primete z obema rokama in jo na sredini prelomite in sladkor brez težav zdrsi iz vrečke.
3. Kuhan krompirKrompir boste veliko laže olupili, če boste pred kuhanjem na najdebelejšem mestu naredili zarezo po celem obodu. Ko je krompir kuhan, da ohladite v hladni vodi, potem pa boste z eno roko lahko odstranili lupino.
4. Tic tacNikar teh bonbončkov ne stresajte iz škatlice, ko pa je pokrovček narejen tako, da dražej lepo sede v utor na odpiralu.
5. Sok iz tetrapakaČe vam moti, da med nalivanjem soka ali mleka vse škropi naokoli, je to zato, ker tetrapak držite narobe obrnjen. Če ga zavrtite za 180 stopinj, bo nalivanje enakomerno in brez težav.