Ko boste videli, kako enostavno je doma narediti svojo pito, boste to večkrat storili
Članek je bil ustvarjen leta 2022, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Jabolčna pita spada med železni repertoar najbolj znanega ponudnika hitre hrane na svetu. Enako priljubljena je povsod in, ko boste videli, kako enostavno jo lahko naredite doma, si jo boste večkrat privoščili. Poleg tega lahko eksperimentirate z različnim polnjenjem ...
Sestavine:
3 jabolka
4 žlice rjavega sladkorja
žlička cimeta
žlička muškatnega oreščka
listnato testo
olje za cvrtje
Priprava:
Jabolka olupite, odstranite pečke in jih narežite na drobne kocke. V posodo dajte jabolka, sladkor in cimet in vse skupaj kuhajte dokler ne dobite džemu podobne snovi (približno 10 minut). Nato džem odstavite in pustite, da se ohladi.
Med tem pripravite testo in ga narežite na trakove. Do polovice po dolžini naložite jabolčni džem, nato pa z drugo polovico prekrijte prvo in z vilicami "zašijte" robove (testo stisnite, da fila med pečenjem ne bo stekla ven). Priporočamo, da tako pripravljene pite za 15 minut postavite v hladilnik, da se testo in fila umirita.
Olje za cvrtje naj bo vroče, pecite pa 2 do 3 minute oziroma dokler pita ne dobi zlato-rumene barve. Ne pozabite namreč, da je fila v notranjosti že kuhana. Ko so pite gotove, jih zaradi olja odložite na papirnate brisače.
Sicer pa si ves postopek izdelave McDonaldsove jabolčne pite lahko ogledate na spodnjem videu: