Članek je bil ustvarjen leta 2023, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Korenje je zelo priljubljena zelenjava, ker pa ima veliko beta karotena, ki spodbuja nastanek vitamina A, je zelo priljubljen za izboljšanje zdravja oči in kože, ima pa še vrsto drugih prednosti, ki jih lahko izkoristimo samo, če dodamo še malo medu.
Sestavine:- 1/2 kilograma korenja
- 5 žlic medu
Priprava:Korenček očistite in narežite na kolobarje. Dajte ga v posodo in dotočite toliko vode, da je v celoti pokrit. Zavrite vodo in pustite vreti dokler se korenček ne zmehča. Nato posodo odstavite in počakajte, da se nekoliko ohladi.
Nato iz korenčka naredite pire. Pustite še malo, da se ohladi na sobno temperaturo (idealna temperatura je 36 stopinj Celzija) in šele nato dodajte med. Dobro premešajte, prelijte v steklen kozarec in ga postavite na temno in hladno mesto.
Na dan pojejte 3 do 4 žlice in sicer pred vsakim obrokom.
Ta mešanica zelo učinkovito preprečuje in zdravi prehlade, kašelj, zmanjšuje sluz v pljučih, ima veliko vitamina C ter vitamine kompleksa B. Krepi imunski sistem in varuje pred gripo, prehladi in drugimi bolezni dihal.