Rubrika:
Dobro je vedeti
Kombinacije, ki jih nikdar ne bi smeli mešati
Nekatere kombinacije vas bodo presenetile. Če jih ne poznate, je isto, kot bi vse hranljive snovi vrgli proč
Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Včasih si mislimo, da jemo kaj zdravega, a v resnici vse pokvarimo z drugim živilom. Nekatere kombinacije vas bodo presenetile.
Ali ste vedeli, da je lahko olivno olje enako škodljivo, kot sončnično? Kadar uporabljate olivno olje za cvrtje, se vse hranljive in zdrave snovi izgubijo pri visokih temperaturah. Olivno olje uporabljajte samo hladno.
Tudi kombinacija kikirikijev in piva ni najbolj posrečena, ker pivo uniči vitamine v kikirikijih. Gre za vitamine B, E, PP, D, pa tudi kalcij, mangan in ostale minerale.
Ali ste vedeli, da je kombinacija kokakole in alkohola še posebej neugodna? Kola ima namreč veliko sladkorja, ki se iz črevesja hitro absorbira v kri. Če je poleg primešan še alkohol, je problem še večji. Sladkor namreč redi, zaradi več alkohola pa boste hitreje pijani.
Še ena kombinacija: kivi, mleko, mlečni izdelki. Jogurti z dodatkom kivija so najbolj nerodna kombinacija. Encimi v kiviju močno reagirajo z mlekom, ki ga tudi naravno razgradijo. Mleko postane grenko in izgubi veliko hranljivih snovi. Isto se zgodi tudi pri tortah. Smetana sproži burne reakcije.
vkj
Kivi in mlečni izdelki
Kombinacija kokakole in alkohola
Nevarne kombinacije ivil
Olivno olje pri visokih temperaturah
Uničenje vitaminov v kikirikijih