Članek je bil ustvarjen leta 2025, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Ta sladica je izjemna eksplozija okusov in izredno zapeljiva kombinacija zdravja in hranljivih snovi. Čeprav je na prvi pogled videti, da gre za klasično sladico, pa imajo sestavine tako veliko antioksidantov in mineralov, da bi sladico lahko umestili tudi med domača zdravila, ker je mogoče z njo izboljšati krvno sliko, stabilizirati pritisk in hormonski sistem, okrepiti imunski sistem, pomiriti vnetja, ustaviti rast glivic, celo rakavih metastaz.
Sestavine:- 200 gramov temne čokolade z vsaj 70 % kakava
- 2 žlici naribanega ingverja
- 1 granatno jabolko
- ščepec grobe morske soli
Priprava:Če doma nimate temne čokolade, lahko uporabite mešanico 70 odstotkov kakava v prahu, kakavovo maslo, priporočamo pa tudi rjavi trsni sladkor.
Čokolado segrejte, da se utekočini. Dodajte polovico zrn granatnega jabolka in kuhajte še približno 5 minut. Pekač obložite s papirjem za peko in vanj vlijte čokoladno mešanico, debelina plasti pa naj ne bo večja od enega centimetra. Nato čez čokolado potresite s preostankom granatnih zrn, potresite še z ingverjem in ščepcem soli. Pekač dajte za eno uro v hladilnik.
Preden čokolado postrežete, jo nadrobite na manjše koščke.
Uživajte v nenavadni kombinaciji okusov.