Rubrika:
Recepti
Osvežilna solata z zeliščnim rižem in breskvami
Solata, ki prinese nekaj svežine v tople poletne večere, in nam ne pokvari razpoloženja zaradi prepolnega želodca pred spanjem.
Članek je bil ustvarjen leta 2022, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Sestavine
Za dve osebi
- pol skodelice riža
- peteršilj
- vejica zelene
- nekaj listov sveže špinače
- nekaj vejic drobnjaka
- nekaj rezin pora (zeleni del)
- polovica piščančjih prsi
- nekaj češnjevih paradižnikov
- nekaj kroglic mocarele
- pol zelene paprike
- kos pora (beli del)
- 1 večja breskev
- olivno olje
- strok česna
- jabolčni kis
- origano
- sol in poper
Postopek
Peteršilj, zeleno, špinačo, por in drobnjak drobno nasekljamo (naj bo vsega skupaj za eno skodelico) in skuhamo skupaj z rižem v litru vode. Kuhamo dokler se riž ne zmehča.
Riž in zelišča odcedimo in ohladimo. K ohlajenemu rižu dodamo piščanca, ki smo ga narezali na kocke in na hitro popekli, mocarelo in češnjev paradižnik. Na kocke narežemo še papriko in breskev. Por narežemo na kolobarje in ga dodamo k rižu.
V kozarcu zmešamo olivno olje, kis, strt česen, origano, sol in poper. Prilijemo k solati, in rahlo premešamo. Okrasimo s koščki breskve.
Bis
Breskve v solati
Mocarela v solati
Osvežilna solata
Poletna solata
Zeliščni ri