Rubrika:
Dobro je vedeti
Kaj narediti z vodo v kateri ste kuhali fižol?
Včasih, ko še ni bilo čistil, so gospodinje čistila stene s kruhom, kamnita tla z mlekom, okna s krompirjem ...
Članek je bil ustvarjen leta 2025, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Včasih so bila tudi čistila naravna in zato nenevarna. Danes namesto tega uporabljamo umetne kemikalije, ki postajajo vedno bolj nevarne, strupene in celo škodljive - za naravo vsekakor. In prav to je zgodba vode v kateri ste kuhali fižol. Nikakor je ne zlijte proč!
Ko fižol več ne kuhate in ste ga postregli na krožnike, skozi bombažno krpo tekočino precedite in to je odlično čistilo za steklene površine (razgradi maščobe - podobno kot se to zgodi v našem želodcu). Za uporabo namočite krpo v to tekočino, izjemen učinek pa boste dosegli, če k vodi dodate alkoholni kis.
Naj bo to zdrav nadomestek kemičnih čistil. Kemija namreč premočno vpliva na naša življenja.
Morda celo preveč!
vkj
Kemične čistilne substance
Kemično čiščenje
Naravna čistila
Okolju prijazna čistila
Umetne kemikalije