Rubrika:
Recepti
Cvetača zamaskirana v krompir
Če niste ljubitelji krompirja, je to alternativa, ki po okusu celo prekaša klasičen krompirjev pire
Članek je bil ustvarjen leta 2017, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Sestavine:
- cvetača
- žlica masla
- žlica kisle smetane
- noževa konica kurkume, kajenskega popra, muškatnega oreščka
- sol
Priprava:
Cvetačo kuhamo v osoljeni vodi do mehkega. Dobro odcedimo. Stresemo jo v posodo za mešanje, kjer dodamo maslo, smetano in začimbe. S paličnim mešalnikom naredimo pire. Postrežemo k mesu kot prilogo.
Jed vsebuje malo ogljikovih hidratov (po LCHF) in je brez glutena.
Bis
Brez glutena
Cvetača
Krompir
LCHF
Pire