Članek je bil ustvarjen leta 2015, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Sestavine:- 15 do 20 jagod
- 100 g mlečne čokolade
- karton za shranjevanje jajc
Priprava:Uporabite samo velike jagode. Odrežite jim pecelj in z žličko izdolbite jamice, ki naj bodo globoke eden do dva centimetra. Globlje bodo luknjice, več čokolade bo v njih.
Za pripravo polnila čokolado stopite (za 30 sekund jo postavite v mikrovalovno), vanjo pa lahko primešate pire izdolbenih ostankov jagod, pol banane ...
Jagode postavite v karton za jajca in jih z lijakom napolnite s čokoladno kremo. Polnjene jagode za 10 minut postavite v hladilnih, da se čokolada strdi.
Recept je pripravljen po LCHF.