Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
1. LubenicaKo se boste opogumili in lubenico popekli na žaru, jo še malo začinite. Poleg izredno dobro paše tudi drobno nasekljana čebula, ščepec soli in malo olivnega olja. Pecite približno 5 minut, da sladkor karamelizira. iz pečene lubenice lahko naredite slasten lubenica burger.
2. Zelena solataZelena solata na žaru povsem spremeni okus. Solato prav tako potresite s ščepcem soli in olivnim oljem, uporabite lahko tudi nariban parmezan in nekaj kapljic vinskega kisa. Pecite 1 do 2 minuti.
3. AvokadoPečen avokado nase močno veže različne okuse, popečen pa dobi izrazit vonj po dimljenem. Peči ga morate zelo počasi, poleg pa zelo dobro paše tudi šetraj.