Presenetila vas bo oblika, okus in hitrost priprave. To je odlična ideja za opoldansko malico ...
Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Sladoledni korneti so iz vafljevega testa, med tem, ko za pico potrebujete običajno testo za pico, ki ga oblikujete v stožec. Najprej si naredite kartonast model, ki ga oblečete v alu-folijo. Razvaljajte testo in odrežite kos s katerim boste naredili kornetu podoben stožec. Pecite ga približno 6 do 8 minut pri temperaturi 220 stopinj Celzija.
Nato model oblečen s folijo odstranite, stožec postavite v keramičen lonček in kornet napolnite z zelenjavo, šunko, začimbami in sirom. Pomembno je, da nadev zlagate po plasteh, da se okusi lepše prepletejo. Pecite naslednjih 4 do 5 minut pri 220 stopinjah.
Taka pica v kornetu je lahko okusna malica, pa tudi sladica. Vanjo lahko nadevate sadje in boste dobili prav okusno sladko presenečenje.
Sicer pa si celoten postopek lahko ogledate v spodnjem videu: