Sestavine:
- 1 zrel avokado
- 1 manjša sveža kumarica
- 1 pečen paradižnik
- konzerva tune
- mlada čebula
- velika pest nasekljanega peteršilja
- sok 1 limone
- olivno olje
- sol in poper
Pečen paradižnik lahko na hitro pripravimo v ponvi.
Potrebujemo zelo zrel paradižnik, po možnosti majhen, ki ga prerežemo na pol, posujemo z nasekljanim česnom, posušenim origanom, baziliko in pokapamo z olivnim oljem. Solimo in premešamo. Razporedimo ga po ponvi, ko zacvrči, prilijemo malo tekočine in dušimo, dokler tekočina na povre. Pustimo, da se rahlo zapeče. Damo ga v kozarec in prelijemo z olivnim oljem, da je pokrit. Lahko ga hranimo nekaj dni.
Za osvežilno solato pa najprej olupimo avokado in ga narežemo na rezine. Kumarico narežemo na palčke in čebulo na kolobarje. Sestavine postavljamo na krožnik po plasteh. Dodamo še pečen paradižnik in tuno. Prelijemo s sokom od pečenega paradižnika, začinimo s soljo, poprom in limono. Izdatno potresemo s peteršiljem.
Pa dober tek.
Jed je LCHF in brez glutena.