Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Krompir z gorčico
Rubrika:

Recepti

Krompir z gorčico

Krompir z gorčico ni navaden pečen krompir, kar boste ugotovili, ko ga boste prvič poskusili


Gorčica je najstarejša začimba, kar jo poznamo, so jo pa Grki že v 4. stoletju pred našim štetjem uporabljali kot zdravilo in ne kot začimbo. Dolga stoletja sta bili hren in gorčica edini ostri začimbi, veliko kasneje pa sta v naše kraje prišla še čili in poper.

Danes poznamo več kot 100 vrst gorčice, ki se med sabo v osnovi razlikujejo med deležem belih in črnih semen, pomembno je tudi, kako fino so semena zmleta, štejejo pa tudi razni bolj ali manj zdravi dodatki. Za gorčico velja, da je v 100 gramih kar 75 % dnevne potrebe po natriju.



Sestavine za pripravo krompirja z gorčico:
  • krompir
  • gorčica
  • začimbe (sol, poper, priporočamo še žafran, peteršilj in česen)
  • olivno olje za pečenje
Priprava:

Krompir olupite, operite in ga čim bolj osušite. Narežite ga na podolgovate krhlje in jih namažite z gorčico. Začinite po okusu, če je le mogoče čezenj potresite še na drobne koščke sesekljan svež peteršilj in vse skupaj zalijte z olivnim oljem. Pecite 40 do 45 minut pri 200 stopinjah Celzija.

Takšen krompir lahko postrežete kot samostojno jed, ali pa dodatek k mesnim jedem in solatam.
vkj
Krompir z gorčico




Gorčica kot začimba
Hranilne vrednosti gorčice
Krompir z gorčico
Priprava krompirja
Recept za krompir z gorčico






Bilten po e-mailu
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zdravje v najboljši kondiciji. Splača se!
* Na ta naslov vam bomo pošiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.














Kaj jesti, ko smo bolni
Dobro je vedeti
Kaj jesti, ko smo bolni
Različna, pa vendar neverjetno močna
Zdravje, lepota
Različna, pa vendar neverjetno močna
Preveč železa v krvi je lahko tudi problem
Dobro je vedeti
Preveč železa v krvi je lahko tudi problem
Kaj jesti namesto majoneze?
Dobro je vedeti
Kaj jesti namesto majoneze?
3 prehranska pravila LeBron Jamesa
Dobro je vedeti
3 prehranska pravila LeBron Jamesa
6 znakov, da ste občutljivi na gluten, pa tega ne veste
Dobro je vedeti
6 znakov, da ste občutljivi na gluten, pa tega ne veste
Napitek, ki se ga bakterije najbolj bojijo
Dobro je vedeti
Napitek, ki se ga bakterije najbolj bojijo
Zamrznjen med: zdrav trend ali tihi sovražnik zob in sladkorja v krvi?
Zdravje, lepota
Zamrznjen med: zdrav trend ali tihi sovražnik zob in sladkorja v krvi?
Ali pomarančni sok res redi
Dobro je vedeti
Ali pomarančni sok res redi
Kako preveč vode zmoti ravnovesje telesa
Dobro je vedeti
Kako preveč vode zmoti ravnovesje telesa
Kje najdemo največ antioksidantov
Dobro je vedeti
Kje najdemo največ antioksidantov
Z ječmenovo vodo proti hormonom, ki vzbujajo apetit
Dobro je vedeti
Z ječmenovo vodo proti hormonom, ki vzbujajo apetit
Izogibajte se hrane, ki spodbuja gripo in prehlade
Dobro je vedeti
Izogibajte se hrane, ki spodbuja gripo in prehlade
Vas muči trdo blato?
Dobro je vedeti
Vas muči trdo blato?
Mešanica, ki ekspresno topi maščobe okoli trebuha
Dobro je vedeti
Mešanica, ki ekspresno topi maščobe okoli trebuha
Rak, ki ga nihče ne želi prepoznati
Dobro je vedeti
Rak, ki ga nihče ne želi prepoznati
Preprosta jed, ki krepi zdravje: paradižnikova juha
Zdravje, lepota
Preprosta jed, ki krepi zdravje: paradižnikova juha
Sok, ki vas bo branil pred prehladi in virusi
Zdravje, lepota
Sok, ki vas bo branil pred prehladi in virusi
5 domačih napitkov proti kašlju
Zdravje, lepota
5 domačih napitkov proti kašlju
Kaj se zgodi z vašim telesom, če vsak dan jeste piščanca?
Zdravje, lepota
Kaj se zgodi z vašim telesom, če vsak dan jeste piščanca?




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor