Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Jabolčne vrtnice
Rubrika:

Recepti

Jabolčne vrtnice

Sladica, ki vam bo polepšala dan, poleg tega pa v njej ni niti drobca čokolade


Članek je bil ustvarjen leta 2020, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Predstavljamo vam okusno in preprosto sladico, ki odlično zgleda, ki ne bo obremenjuje prebave in, ki bo navdušila vaše prijatelje.

Sestavine:
  • listnato testo
  • 2 jabolki
  • 1 žlica mleka
  • marelična marmelada
  • cimet
  • sladkor v prahu
Priprava:

Jabolka narežite na čim tanjše krhlje. V posodo do polovice nalijte vodo, dodajte sok pol limone (pazite, da ne bo koščic) in jabolčne krhlje ter vse skupaj za 3 minute postavite v mikrovalovno pečico. Krhlje precedite.

V drugo posodico dajte 3 žlice marmelade (priporočamo marelično marmelado) in dodajte malo vode. Marmelado dajte za 1 minuto v mikrovalovno pečico.

Listnato testo razrešite na 5 centimetrov široke trakove in jih namažite s segreto marmelado. Jabolčne krhlje zložite po robu testa in jih za boljši okus potresite s cimetom. Prepognite testo, da krhlji do polovice gledajo iz testa, nato pa vse skupaj zvijte v rolico in dobili boste čudovito vrtnico.

Vrtnice zložite v pekač in jih pecite 40 do 45 minut pri 190 stopinjah Celzija.

Preden jih postrežete, jih posipajte še s sladkorjem v prahu, da dobite čarobnejši videz.

Kako speči jabolčne vrtnice, si lahko ogledate na spodnjem videu:


vkj
Jabolčne vrtnice




Jabolčne vrtnice
Jabolka
Listnato testo
Marelična marmelada
Sladica












Pozabljeni napitek za dolgo življenje brez bolezni
Dobro je vedeti
Pozabljeni napitek za dolgo življenje brez bolezni
Najboljši zajtrk po ajurvedskih načelih
Dobro je vedeti
Najboljši zajtrk po ajurvedskih načelih
Marmelada ali ajvar potem, ko smo odstranili plesen
Dobro je vedeti
Marmelada ali ajvar potem, ko smo odstranili plesen
Pivo ali vino: kaj je bolj zdravo?
Zdravje, lepota
Pivo ali vino: kaj je bolj zdravo?
7 pravil vitkih ljudi
Dobro je vedeti
7 pravil vitkih ljudi
Z žajblom do dolgega življenja. Če pa dodate cimet ...
Zdravje, lepota
Z žajblom do dolgega življenja. Če pa dodate cimet ...
Pomladite telo in izgubite kilograme
Dobro je vedeti
Pomladite telo in izgubite kilograme
4 znaki, da vam primanjkuje vode
Dobro je vedeti
4 znaki, da vam primanjkuje vode
3 prigrizki, ki pomagajo pri hujšanju
Dobro je vedeti
3 prigrizki, ki pomagajo pri hujšanju
5 vrst semen, ki bi jih moral jesti vsak
Zdravje, lepota
5 vrst semen, ki bi jih moral jesti vsak
3 navade, ki izboljšajo koncentracijo pri delu
Dobro je vedeti
3 navade, ki izboljšajo koncentracijo pri delu
Tudi zdrave sestavine lahko redijo
Zdravje, lepota
Tudi zdrave sestavine lahko redijo
Kronična utrujenost in kako se je znebiti
Dobro je vedeti
Kronična utrujenost in kako se je znebiti
5 živil, ki bi jih ženske morale uživati ​​pogosteje
Zdravje, lepota
5 živil, ki bi jih ženske morale uživati ​​pogosteje
Zakaj želimo jesti, ko sploh nismo lačni
Dobro je vedeti
Zakaj želimo jesti, ko sploh nismo lačni
živila, ki vsebujejo več soli kot čips
Dobro je vedeti
živila, ki vsebujejo več soli kot čips
Hrana, ki je dobra za možgane
Zdravje, lepota
Hrana, ki je dobra za možgane
8 napak, ki jih delamo na dietah
Dobro je vedeti
8 napak, ki jih delamo na dietah
7 nevarnih dodatkov v hrani
Dobro je vedeti
7 nevarnih dodatkov v hrani
Paradižnik v službi lepote
Dobro je vedeti
Paradižnik v službi lepote




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor