Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
To je hrustljava, enostavna, hitra in poceni sladica, ki vas bo navdušila ne samo z okusom, pač pa enostavnostjo. Poleg tega ne vsebuje glutena in je narejena brez dodanega sladkorja, kar pomeni, da je tudi zdrava. Čas priprave je vsega nekaj minut, potrebujete pa samo tri sestavine. Kot nalašč za poletne dni, ko je škoda vsakega trenutka, ki ga preživimo v zaprtem prostoru.
Sestavine:- 1 banana
- 1 žlica medu
- cimet
- kokosovo ali olivno olje za pečenje
Priprava:Banane narežite na nekaj milimetrov debele kolobarje in jih dajte v segreto ponev, ki ste jo namastili s kokosovim oljem (lahko tudi olivnim). Pomembno je, da je ponev čim bolj vroča. Bananine kolobarčke pecite 1 do 2 minuti na vsaki strani.
Med tem pripravite mešanico 1 žlice medu in 1 žlice vode in z njo prelijte banane. Odstavite ponev z ognja in počakajte, da se medena sladica ohladi.
Povsem na koncu potresite s cimetom in postrezite.
Ko boste enkrat poskusili to sladico, se boste zagotovo zaljubili vanjo.
Pa dober tek!