Članek je bil ustvarjen leta 2021, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Če ob skodelici kave, ali čaja pogrešate, kaj sladkega, potem je ta recept idealen za vas.
Sestavine:- 3 jajca
- 175 gramov čokolade
Priprava:Ločite beljake od rumenjakov. Iz beljakov naredite sneg in ga dajte v hladilnik.
Čokolado zlomite na majhne koščke in jo stopite v vodni kopeli. Dodajte rumenjake in vse skupaj dobro premešajte. Ko dobite gladko homogeno zmes, počasi dodajajte sneg. Pomembno je, da med tem z metlico ves čas mešate, da se čokolada, rumenjaki in beljak dobro povežejo.
Pekač za torte obložite s papirjem za peko. Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija, pecite pa približno 30 minut.
Preden torto postrežete (lahko jo tudi posipate s sladkorjem v prahu), počakajte, da se torta ohladi in šele nato jo vzemite iz pekača.