Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Če imate veliko jagod, začnite razmišljati, kako jih zamrzniti. Če pa vam jih kljub vsemu še kaj ostane, lahko preizkusite za preprost in hiter recept za nepozabno jagodno sladico. Potrebujete le 3 sestavine.
Sestavine:- 250 gramov jagod
- 60 gramov sladkorja
- 2 beljaka
Priprava:Jagode operite in jim odstranite zelenje. Če so jagode velike, jih narežite na manjše kose. Jagode dajte za 2 uri v zamrzovalnik.
Med tem postavite posodo z vročo vodo. Počakajte, da voda zavre, zmanjšajte ogenj, nato pa v vodni kopeli v drugo posodo dajte beljak in počasi dodajajte sladkor. Več čas beljake mešajte. To počnite tako dolgo, da se ves sladkor raztopi v beljakih.
Ko se beljaki dovolj segrejejo (pojavi se dim pare), odstranite beljake iz vodne kopeli in jih ohladite na sobno temperaturo (lahko jih postavite tudi v hladilnik).
Po dveh urah dajte zamrznjene jagode v mešalnik in jih grobo nasekljajte, da boste dobili snov podobno drobtinam.
Nato jagodne drobtine dajte v sladek beljak in z mešalnikom mešajte 5 minut. Pred vašimi očmi bo nastala slastna jagodna krema, ki je odlična alternativa sladoledu.
Na koncu lahko kremi okrasite še z naribano čokolado.
Še to ... Namesto jagod lahko uporabite borovnice, maline, katerokoli drugo jagodičevje in celo banane. Prostora za eksperimentiranje je veliko!