Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Jagodna nostalgija iz otroštva
Rubrika:

Zanimivosti

Jagodna nostalgija iz otroštva

Gre za enostavno sladico, kako izkoristiti sezonsko sadje. Ta jagodna krema prekaša vse kupljene sladolede!


Če imate veliko jagod, začnite razmišljati, kako jih zamrzniti. Če pa vam jih kljub vsemu še kaj ostane, lahko preizkusite za preprost in hiter recept za nepozabno jagodno sladico. Potrebujete le 3 sestavine.

Sestavine:
  • 250 gramov jagod
  • 60 gramov sladkorja
  • 2 beljaka
Priprava:



Jagode operite in jim odstranite zelenje. Če so jagode velike, jih narežite na manjše kose. Jagode dajte za 2 uri v zamrzovalnik.

Med tem postavite posodo z vročo vodo. Počakajte, da voda zavre, zmanjšajte ogenj, nato pa v vodni kopeli v drugo posodo dajte beljak in počasi dodajajte sladkor. Več čas beljake mešajte. To počnite tako dolgo, da se ves sladkor raztopi v beljakih.

Ko se beljaki dovolj segrejejo (pojavi se dim pare), odstranite beljake iz vodne kopeli in jih ohladite na sobno temperaturo (lahko jih postavite tudi v hladilnik).

Po dveh urah dajte zamrznjene jagode v mešalnik in jih grobo nasekljajte, da boste dobili snov podobno drobtinam.

Jagodna nostalgija iz otroštva

Nato jagodne drobtine dajte v sladek beljak in z mešalnikom mešajte 5 minut. Pred vašimi očmi bo nastala slastna jagodna krema, ki je odlična alternativa sladoledu.

Na koncu lahko kremi okrasite še z naribano čokolado.

Še to ... Namesto jagod lahko uporabite borovnice, maline, katerokoli drugo jagodičevje in celo banane. Prostora za eksperimentiranje je veliko!
vkj
Jagodna nostalgija iz otroštva




Jagodna kremna sladica
Jagodna sladica
Recept za jagodno sladico
Sezonsko sadje
Zamrznjene jagode






Bilten po e-mailu
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zdravje v najboljši kondiciji. Splača se!
* Na ta naslov vam bomo pošiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.














Kako uporabiti mandarine kot zdravilo?
Dobro je vedeti
Kako uporabiti mandarine kot zdravilo?
Dodatek k čaju, ki preseneča
Zdravje, lepota
Dodatek k čaju, ki preseneča
Kako prepoznati nevarne paradižnike
Dobro je vedeti
Kako prepoznati nevarne paradižnike
Ne morete jeste zajtrka? Kaj vam telo s tem sporoča?
Dobro je vedeti
Ne morete jeste zajtrka? Kaj vam telo s tem sporoča?
Kako za večerjo pridobiti energijo, ne pa kilogramov
Dobro je vedeti
Kako za večerjo pridobiti energijo, ne pa kilogramov
Je bolje biti preveč suh ali predebel?
Zdravje, lepota
Je bolje biti preveč suh ali predebel?
Riž in ajda za trdnejše zdravje
Zdravje, lepota
Riž in ajda za trdnejše zdravje
Kaj zdravniki dovolijo, da lahko jeste za večerjo
Dobro je vedeti
Kaj zdravniki dovolijo, da lahko jeste za večerjo
Za tretjino manj grip in prehladov ter zdravilo proti najhujšim boleznim
Dobro je vedeti
Za tretjino manj grip in prehladov ter zdravilo proti najhujšim boleznim
Olivno olje in orehi: naravna zaščita imunskega sistema
Dobro je vedeti
Olivno olje in orehi: naravna zaščita imunskega sistema
Zakaj ni dobro pretiravati s peteršiljem
Dobro je vedeti
Zakaj ni dobro pretiravati s peteršiljem
Opozorilni znaki pomanjkanja vitamina B12
Dobro je vedeti
Opozorilni znaki pomanjkanja vitamina B12
5 živil, ki ima več proteinov od jajc
Dobro je vedeti
5 živil, ki ima več proteinov od jajc
Kaj se v telesu zgodi po 16 urah posta?
Dobro je vedeti
Kaj se v telesu zgodi po 16 urah posta?
Hrana, ki nas spreminja v onkološke bolnike
Dobro je vedeti
Hrana, ki nas spreminja v onkološke bolnike
Zakaj je čaj iz jabolk in cimeta boljši od ostalih čajev?
Dobro je vedeti
Zakaj je čaj iz jabolk in cimeta boljši od ostalih čajev?
Vitamin D lahko dobite tudi s hrano
Dobro je vedeti
Vitamin D lahko dobite tudi s hrano
Kako naravno znižati sladkor v krvi
Dobro je vedeti
Kako naravno znižati sladkor v krvi
Napitek, ki je obnorel svet
Zdravje, lepota
Napitek, ki je obnorel svet
Vsak organ ima svojo najljubšo hrano
Dobro je vedeti
Vsak organ ima svojo najljubšo hrano




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor