Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Zeljni rezanci v smetani
Rubrika:

Recepti

Zeljni rezanci v smetani

S hitro pripravo obdržimo hranljive snovi v živilih. Zakaj ne bi tega naredili tudi z zeljem?!


Članek je bil ustvarjen leta 2017, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Sestavine:
- srednjevelika glava svežega zelja
- lonček naravne sladke smetane s 30% maščobe (creme fraiche)
- tri žlice olivnega olja in žlica masla
- dva do tri stroke česna
- mleta kumina
- mlet muškatni orešček
- sol in poper
- sezam

Priprava:
Zeljno glavo prepolovimo in narežemo na trakove. V ponvi dobro segrejemo olivno olje in maslo, dodamo zelje in sesekljan česen ter pražimo ob stalnem mešanju nekaj minut, oziroma dokler se zelje ne zapeče. Izdatno potresemo z mleto kumino, poprom in muškatnim oreščkom, prilijemo smetano in posolimo. Ob stalnem mešanju še na kratko pokuhamo, da rahlo zavre. Nato odstavimo. Preden jed postrežemo jo potresemo s sezamom.



Zraven lahko pripravimo piščančja nabodala. Koščke piščančjih prsi ovijemo s hamburško slanino, nabodemo na lesene palčke in na olivnem olju spečemo.

Nasvet: piščančjega mesa ne rabimo soliti, ker mu da slanina vso potrebno aromo.

Jed je brez glutena in ustreza LCHF.

Bis
Zeljni rezanci v smetani
Zeljno glavo prepolovimo, nato nareemo na trakove.




Brezglutenska jed
Priprava zelja
Sestavine za zeljni rezanci
Smetana recept
Zeljni rezanci












Prednosti in slabosti intuitivnega prehranjevanja
Dobro je vedeti
Prednosti in slabosti intuitivnega prehranjevanja
Zakaj si je dobro narediti zalogo banan
Zdravje, lepota
Zakaj si je dobro narediti zalogo banan
Slaba hrana vpliva na celo telo
Zanimivosti
Slaba hrana vpliva na celo telo
S čim so včasih zdravili težke bolezni?
Zdravje, lepota
S čim so včasih zdravili težke bolezni?
Uživanje surovih jajc: je koristno ali škodljivo?
Zdravje, lepota
Uživanje surovih jajc: je koristno ali škodljivo?
Izkoristite hidracijo med spanjem?
Dobro je vedeti
Izkoristite hidracijo med spanjem?
Skrivnostna moč selena
Dobro je vedeti
Skrivnostna moč selena
5 najboljših zelišča za izgorevanje maščob
Dobro je vedeti
5 najboljših zelišča za izgorevanje maščob
Zakaj je nevarno zajtrkovati ta živila
Dobro je vedeti
Zakaj je nevarno zajtrkovati ta živila
5 razlogov, zakaj vsak dan jesti jabolko
Zdravje, lepota
5 razlogov, zakaj vsak dan jesti jabolko
Kako izgubiti odvečno težo pri sladkorni bolezni?
Dobro je vedeti
Kako izgubiti odvečno težo pri sladkorni bolezni?
Znebite se napihnjenosti in odvečne vode
Dobro je vedeti
Znebite se napihnjenosti in odvečne vode
8 kombinacij za zdravo popolno postavo
Dobro je vedeti
8 kombinacij za zdravo popolno postavo
Je preveč korenčka lahko škodljivo?
Zdravje, lepota
Je preveč korenčka lahko škodljivo?
Kisle kumarice – zakladnica zdravja na vašem krožniku
Dobro je vedeti
Kisle kumarice – zakladnica zdravja na vašem krožniku
Upočasnimo prigrizke!
Zdravje, lepota
Upočasnimo prigrizke!
S pikantnim svežim okusom nad kilograme
Zdravje, lepota
S pikantnim svežim okusom nad kilograme
Hrana prihodnosti: kalčki in mikrozelenjava?
Zdravje, lepota
Hrana prihodnosti: kalčki in mikrozelenjava?
Čudežni napitek proti celulitu
Zdravje, lepota
Čudežni napitek proti celulitu
Mlada čebula, zaklad vitaminov in mineralov
Zdravje, lepota
Mlada čebula, zaklad vitaminov in mineralov




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor