Rubrika:
Recepti
Svedri v zelenem
Sedaj je sezona špinače in rukole. Izkoristite njun visok hranljiv potencial in jih uporabite ob jedeh, ki jih imate radi.
Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Sestavine
- testenine, svedri
- lonček sladke smetane ali smetane za kuhanje
- mlada špinača ali rukola
- česen
- žlica masla, dve žlici olivnega olja
- muškatni orešček
- sol in poper
- sir
Priprava
Mlado špinačo ali rukolo operemo in jo na deski na grobo narežemo. V ponvi segrejemo maščobo. V ne prevročo damo česen, samo toliko da zadiši. Dodamo zelenjavo in podušimo, da uvene. Solimo, popramo dodamo nariban muškatni orešček in zalijemo s smetano. Pokuhamo, da smetana rahlo zavre in stresemo na odcejene svedre, ki smo jih pred tem skuhali v osoljeni vodi. Premešamo in preden postrežemo obložimo z naribanim sirom. Lahko je tudi drobno nariban feta sir.
Bis
Jed z mlado špinačo
Priprava jedi s špinačo in rukolo
Recept za testenine s špinačo
Sezonska špinača in rukola
Svedri v zelenem recept