Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Avokado je pravi zaklad mononasičenih maščob. Vsebuje veliko kalija, natrija in vitamine E, B, folno kislino in vlaknine. Debela lupina ščiti notranjost pred pesticidi, zato nikar ne nasedajte na eko- in bio-avokado, ker ni razlike.
Sestavine:- 1 zrel avokado
- 3 žlice kakava
- 2 žlički sladila
- 1 žlička ruma
Priprava:Avokado olupite, narežite in ga dajte v mešalnik. Dodajte kakav v prahu, sladilo in rum (ni obvezen, paše pa). Vse skupaj dobro premešajte, da dobite gladko zmes, ki vas bo spominjala na Nutello in podobne čokoladne namaze.
Ker je okus super-čokolade nekoliko nenavaden, ga lahko spremenite tako, da v gornjo zmes dodate tudi nekaj stopljene temne čokolade. Dobro pa je vedeti, da ima taka čokolada izredno nizek glikemični indeks in je primerna tudi za dekoracijo sladic (poskusite s palačinkami).