Članek je bil ustvarjen leta 2022, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Sestavine:- cimetov sladkor
- nesoljeno maslo
- toast
Priprava:Če nimate cimetovega sladkorja, ga lahko naredite sami. Zmešajte sladkor, ki ga običajno uporabljate in cimet, pri čemer na dve žlici sladkorja uporabite eno žličko cimeta.
Rolice pripravite tako, da najprej toastu odrežete skorjo. Sredico zvaljajte, da boste dobili tanko palačinko. To palačinko navlažite s stopljenim maslom in jo izdatno posipajte s cimetovim sladkorjem. Na levi in desni naredite zavihka, ki se stikata na sredini, nato pa tako pripravljeno palačinko zvijte v rolico. Rolice je najbolje peči v pekaču za muffine. Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija, pecite pa 15 minut oziroma, dokler rolice ne porjavijo.
Preden jih postrežete, jih lahko prelijete z vanilijevo kremo ali jogurtom.
Celoten postopek priprave si oglejte na spodnjih slikah.