Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Anini mandljevi keksi, ki se topijo kot med
Rubrika:

Recepti

Anini mandljevi keksi, ki se topijo kot med

So krhki, okusni, v ustih se topijo, kot med, poleg tega pa izgledajo tako atraktivno, da vam nihče ne bo verjel, da ste jih sami naredili


Članek je bil ustvarjen leta 2015, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Sestavine:
  • 25 dkg moke
  • 10 dkg sladkorja
  • 1 vanilij sladkor
  • ščepec soli
  • ščepec cimeta
  • 2 jajci
  • 20 dkg masla
  • 10 dkg mletih mandljev
  • 7 dkg mandljevih lističev
Priprava:

Moko, sladkor, sol, cimet in 2 rumenjaka zmešajte, da dobite gladko zmes. Dodajte maslo, mlete mandlje in vse skupaj dobro pregnetite tako, da dobite homogeno testo.

Testo pustite stati približno 2 uri, nato ga razvaljajte in z modelčkom izrežite okrogle kekse. Položite jih v pekač, ki ste ga obložili s papirjem za peko. Piškote premažite z jajcem, ki ste ji dodali malo smetane. Po vrhu posujte z mandljevimi lističi.

Pecite 15 do 20 minut pri 180 stopinjah Celzija.

Dober tek!
Ana
Anini mandljevi keksi, ki se topijo kot med




domači mandljevi piškoti
krhki mandljevi piškoti
mandljevi keksi
recept za mandljeve piškote
slastni mandljevi keksi












živila, ki upočasnjujejo staranje
Zdravje, lepota
živila, ki upočasnjujejo staranje
Vzroki, zakaj imamo rdeč nos
Zdravje, lepota
Vzroki, zakaj imamo rdeč nos
Kaj poleg hrane vpliva na povišan sladkor
Dobro je vedeti
Kaj poleg hrane vpliva na povišan sladkor
Zakaj teniški igralci jedo banane med odmori?
Zdravje, lepota
Zakaj teniški igralci jedo banane med odmori?
5 stvari, ki pokvarijo solato
Dobro je vedeti
5 stvari, ki pokvarijo solato
Rukola za razstrupljanje telesa
Dobro je vedeti
Rukola za razstrupljanje telesa
Zakaj je dobro, da olive uživate vsak dan
Dobro je vedeti
Zakaj je dobro, da olive uživate vsak dan
Makrobiotika: starodavna modrost ali sodobna past?
Zdravje, lepota
Makrobiotika: starodavna modrost ali sodobna past?
Zdravi nadomestki, ki to niso
Dobro je vedeti
Zdravi nadomestki, ki to niso
Ali holesterol res hrani rakave celice?
Dobro je vedeti
Ali holesterol res hrani rakave celice?
Zdravila, ki jih ne smemo mešati s telesno aktivnostjo
Dobro je vedeti
Zdravila, ki jih ne smemo mešati s telesno aktivnostjo
Ali potrebujete več maščob v svoji prehrani?
Zdravje, lepota
Ali potrebujete več maščob v svoji prehrani?
živila, ki izboljšajo absorpcijo hranil
Dobro je vedeti
živila, ki izboljšajo absorpcijo hranil
5 težav, ki jih lahko pozdravite z vodo
Dobro je vedeti
5 težav, ki jih lahko pozdravite z vodo
Je jemanje multivitaminov res nesmiselno?
Dobro je vedeti
Je jemanje multivitaminov res nesmiselno?
Tolažilna hrana, ki zdravi
Dobro je vedeti
Tolažilna hrana, ki zdravi
Zakaj naši stari starši niso poznali ne osteoporoze ne sive mrene?
Zdravje, lepota
Zakaj naši stari starši niso poznali ne osteoporoze ne sive mrene?
Čebulni sok: starodavni eliksir za sodobne tegobe
Zdravje, lepota
Čebulni sok: starodavni eliksir za sodobne tegobe
5 preprostih načinov, kako zaužiti več sadja in zelenjave
Zdravje, lepota
5 preprostih načinov, kako zaužiti več sadja in zelenjave
Ali ogljikovi hidrati vplivajo na nastanek Alzheimerjeve bolezni?
Dobro je vedeti
Ali ogljikovi hidrati vplivajo na nastanek Alzheimerjeve bolezni?




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor