Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Marelična marmelada brez kuhanja in brez sladkorja
Rubrika:

Recepti

Marelična marmelada brez kuhanja in brez sladkorja

Sedaj je pravi čas, da iz zrelih marelic naredite okusno in zdravo marmelado.


Članek je bil ustvarjen leta 2022, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Ponekod velja pravilo, da če marmelada nima vsaj 10 odstotkov sladkorja, potem ni marmelada. Tehnično gledano zato ta marmelada, ki vam jo tokrat predstavljamo, ni prava, vendar pa vsebuje veliko sadnega sladkorja, pa zato sladkobe ne boste pogrešali.

Ključna razlika tega recepta v primerjavi z drugimi je, da ohranite vse zdrave sestavine.



Sestavine:
  • 18 marelic
  • 2 dcl jabolčnega soka
  • sok 1 limone
  • 2 žlici medu
Priprava:

Marelice dobro operite, razkoščičite in jih narežite na manjše koščke. Dajte jih v posodo in zalijte z jabolčnim sokom. Priporočamo vam seveda domač sok po možnosti brez sladkorja. Posodo pokrijte in jo pustite stati čez noč.

Naslednji dan dodajte limonin sok in med ter vse skupaj spasirajte, da dobite gladko zmes.

Tako marmelado shranite v hladilnik ali zamrzovalnik (zanimive so zamrznjene marmeladne kocke), upoštevajte pa, da v hladilniku ne sme biti dlje kot 2 tedna.

Taka domača marmelada je odlična za palačinke in druge sladice, upoštevajte pa, da ima vendarle veliko sadnega sladkorja in je zato manj primerna za diabetike.
vkj


Brez kuhanja
Domišljijska marmelada
Marelična marmelada
Sadni sladkor
Zdrava marmelada






Bilten po e-mailu
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zdravje v najboljši kondiciji. Splača se!
* Na ta naslov vam bomo pošiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.














Različna, pa vendar neverjetno močna
Zdravje, lepota
Različna, pa vendar neverjetno močna
Preveč železa v krvi je lahko tudi problem
Dobro je vedeti
Preveč železa v krvi je lahko tudi problem
Kaj jesti namesto majoneze?
Dobro je vedeti
Kaj jesti namesto majoneze?
3 prehranska pravila LeBron Jamesa
Dobro je vedeti
3 prehranska pravila LeBron Jamesa
6 znakov, da ste občutljivi na gluten, pa tega ne veste
Dobro je vedeti
6 znakov, da ste občutljivi na gluten, pa tega ne veste
Napitek, ki se ga bakterije najbolj bojijo
Dobro je vedeti
Napitek, ki se ga bakterije najbolj bojijo
Zamrznjen med: zdrav trend ali tihi sovražnik zob in sladkorja v krvi?
Zdravje, lepota
Zamrznjen med: zdrav trend ali tihi sovražnik zob in sladkorja v krvi?
Ali pomarančni sok res redi
Dobro je vedeti
Ali pomarančni sok res redi
Kako preveč vode zmoti ravnovesje telesa
Dobro je vedeti
Kako preveč vode zmoti ravnovesje telesa
Kje najdemo največ antioksidantov
Dobro je vedeti
Kje najdemo največ antioksidantov
Z ječmenovo vodo proti hormonom, ki vzbujajo apetit
Dobro je vedeti
Z ječmenovo vodo proti hormonom, ki vzbujajo apetit
Izogibajte se hrane, ki spodbuja gripo in prehlade
Dobro je vedeti
Izogibajte se hrane, ki spodbuja gripo in prehlade
Vas muči trdo blato?
Dobro je vedeti
Vas muči trdo blato?
Mešanica, ki ekspresno topi maščobe okoli trebuha
Dobro je vedeti
Mešanica, ki ekspresno topi maščobe okoli trebuha
Rak, ki ga nihče ne želi prepoznati
Dobro je vedeti
Rak, ki ga nihče ne želi prepoznati
Preprosta jed, ki krepi zdravje: paradižnikova juha
Zdravje, lepota
Preprosta jed, ki krepi zdravje: paradižnikova juha
Sok, ki vas bo branil pred prehladi in virusi
Zdravje, lepota
Sok, ki vas bo branil pred prehladi in virusi
5 domačih napitkov proti kašlju
Zdravje, lepota
5 domačih napitkov proti kašlju
Kaj se zgodi z vašim telesom, če vsak dan jeste piščanca?
Zdravje, lepota
Kaj se zgodi z vašim telesom, če vsak dan jeste piščanca?
Ali veste, katera začimba najlepše diši, a jo kljub vsemu premalo uporabljamo?
Dobro je vedeti
Ali veste, katera začimba najlepše diši, a jo kljub vsemu premalo uporabljamo?




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor