Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Zeljni rezanci z bolonjsko omako
Rubrika:

Recepti

Zeljni rezanci z bolonjsko omako

Najbolje je, če mlado zelje uživamo surovo in tako ohranimo vse zdrave sestavine te superzelenjave. Če se ga odločimo kuhati, ga le na kratko popražimo, da ostane hrustljavo in zdravo.


Članek je bil ustvarjen leta 2022, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Sestavine

- pol majhne glavice zelja
- korenček
- mlada čebula
- rumena paprika
- olivno olje
- žlica masla
- sol
- poper
- kumina



Za bolonjsko omako

- mešano mleto meso
- čebula
- česen
- peteršilj
- paradižnikova mezga
- origano
- bazilika
- nekaj vloženih kaper
- sol in poper
- olivno olje

Priprava

Čebulo, papriko in korenček narežemo na enake palčke. Popražimo na olju in maslu. Dodamo na trakove narezano mlado zelje, kumino in sol. Pražimo, da se zelenjava rahlo zmehča, a ostati mora hrustljiva.

Na olju popražimo čebulo in dodamo meso. Pražimo, da tekočina izpari in začne meso cvrčati. Dodamo strt česen, nasekljan peteršilj, žlico paradižnikove mezge in začimbe. Zalijemo z malo tekočine, da dobimo gostejšo omako, in dušimo še 15 minut.

Zelje in omako postavimo na krožnik, na vrh postavimo nekaj kaper in posujemo z naribanim trdim sirom.

Jed je pripravljena po LCHF in je brez glutena.
Bis
Zeljni rezanci z bolonjsko omako




Bolonjska omaka
Brezglutenska jed
LCHF recept
Mlad zelje
Zeljni rezanci






Bilten po e-mailu
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zravje v najboljši kondiciji (oglejte si zadnjo številko). Splača se!
* Na ta naslov vam bomo pošiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.














7 koristi kokosovega olja na tešče
Dobro je vedeti
7 koristi kokosovega olja na tešče
Ali je varno jesti česen, ki kali?
Dobro je vedeti
Ali je varno jesti česen, ki kali?
Skrivnostno zeleno listje, ki reši mnogih težav
Dobro je vedeti
Skrivnostno zeleno listje, ki reši mnogih težav
živila, ki jih ne smete jesti na tešče
Dobro je vedeti
živila, ki jih ne smete jesti na tešče
Kako nenadna sprememba vremena vpliva na vaše zdravje
Dobro je vedeti
Kako nenadna sprememba vremena vpliva na vaše zdravje
Ne morete shujšati? Morda vam primanjkuje joda?
Dobro je vedeti
Ne morete shujšati? Morda vam primanjkuje joda?
Tu so najpomembnejši razlogi, zakaj je k limonadi dobro dodati ananas
Zdravje, lepota
Tu so najpomembnejši razlogi, zakaj je k limonadi dobro dodati ananas
Spremembe, ki jih boste občutili, če boste vsak dan jedli kokice
Dobro je vedeti
Spremembe, ki jih boste občutili, če boste vsak dan jedli kokice
Bližnjice do ravnega trebuha brez odrekanja in telovadbe
Dobro je vedeti
Bližnjice do ravnega trebuha brez odrekanja in telovadbe
Zakaj na tešče ne smemo piti kave
Dobro je vedeti
Zakaj na tešče ne smemo piti kave
Kako lahko enostavno razkrijemo zgodnje znake pljučnega raka
Dobro je vedeti
Kako lahko enostavno razkrijemo zgodnje znake pljučnega raka
Ste že slišali za polentino dieto?!
Dobro je vedeti
Ste že slišali za polentino dieto?!
6 opozoril na stopalih, ki jih ne smete spregledati
Dobro je vedeti
6 opozoril na stopalih, ki jih ne smete spregledati
8 živil, ki jih nutricisti nikdar ne jedo
Dobro je vedeti
8 živil, ki jih nutricisti nikdar ne jedo
Čaroben napitek iz limone in himalajske soli
Zdravje, lepota
Čaroben napitek iz limone in himalajske soli
7 zdravstvenih koristi spanja na levi strani
Dobro je vedeti
7 zdravstvenih koristi spanja na levi strani
10 izjemnih kombinacij za 2-krat več zdravja
Dobro je vedeti
10 izjemnih kombinacij za 2-krat več zdravja
Pesa in med proti visokemu pritisku
Zdravje, lepota
Pesa in med proti visokemu pritisku
Napitek pomaga pri smrčanju
Dobro je vedeti
Napitek pomaga pri smrčanju
5 presenetljivih živil, ki jih nikdar ne bi smeli kuhati
Dobro je vedeti
5 presenetljivih živil, ki jih nikdar ne bi smeli kuhati




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor