Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Zeljni rezanci z bolonjsko omako
Rubrika:

Recepti

Zeljni rezanci z bolonjsko omako

Najbolje je, če mlado zelje uživamo surovo in tako ohranimo vse zdrave sestavine te superzelenjave. Če se ga odločimo kuhati, ga le na kratko popražimo, da ostane hrustljavo in zdravo.


Članek je bil ustvarjen leta 2022, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Sestavine

- pol majhne glavice zelja
- korenček
- mlada čebula
- rumena paprika
- olivno olje
- žlica masla
- sol
- poper
- kumina



Za bolonjsko omako

- mešano mleto meso
- čebula
- česen
- peteršilj
- paradižnikova mezga
- origano
- bazilika
- nekaj vloženih kaper
- sol in poper
- olivno olje

Priprava

Čebulo, papriko in korenček narežemo na enake palčke. Popražimo na olju in maslu. Dodamo na trakove narezano mlado zelje, kumino in sol. Pražimo, da se zelenjava rahlo zmehča, a ostati mora hrustljiva.

Na olju popražimo čebulo in dodamo meso. Pražimo, da tekočina izpari in začne meso cvrčati. Dodamo strt česen, nasekljan peteršilj, žlico paradižnikove mezge in začimbe. Zalijemo z malo tekočine, da dobimo gostejšo omako, in dušimo še 15 minut.

Zelje in omako postavimo na krožnik, na vrh postavimo nekaj kaper in posujemo z naribanim trdim sirom.

Jed je pripravljena po LCHF in je brez glutena.
Bis
Zeljni rezanci z bolonjsko omako




Bolonjska omaka
Brezglutenska jed
LCHF recept
Mlad zelje
Zeljni rezanci






Bilten po e-mailu
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zdravje v najboljši kondiciji. Splača se!
* Na ta naslov vam bomo pošiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.














Preveč železa v krvi je lahko tudi problem
Dobro je vedeti
Preveč železa v krvi je lahko tudi problem
Kaj jesti namesto majoneze?
Dobro je vedeti
Kaj jesti namesto majoneze?
3 prehranska pravila LeBron Jamesa
Dobro je vedeti
3 prehranska pravila LeBron Jamesa
6 znakov, da ste občutljivi na gluten, pa tega ne veste
Dobro je vedeti
6 znakov, da ste občutljivi na gluten, pa tega ne veste
Napitek, ki se ga bakterije najbolj bojijo
Dobro je vedeti
Napitek, ki se ga bakterije najbolj bojijo
Zamrznjen med: zdrav trend ali tihi sovražnik zob in sladkorja v krvi?
Zdravje, lepota
Zamrznjen med: zdrav trend ali tihi sovražnik zob in sladkorja v krvi?
Ali pomarančni sok res redi
Dobro je vedeti
Ali pomarančni sok res redi
Kako preveč vode zmoti ravnovesje telesa
Dobro je vedeti
Kako preveč vode zmoti ravnovesje telesa
Kje najdemo največ antioksidantov
Dobro je vedeti
Kje najdemo največ antioksidantov
Z ječmenovo vodo proti hormonom, ki vzbujajo apetit
Dobro je vedeti
Z ječmenovo vodo proti hormonom, ki vzbujajo apetit
Izogibajte se hrane, ki spodbuja gripo in prehlade
Dobro je vedeti
Izogibajte se hrane, ki spodbuja gripo in prehlade
Vas muči trdo blato?
Dobro je vedeti
Vas muči trdo blato?
Mešanica, ki ekspresno topi maščobe okoli trebuha
Dobro je vedeti
Mešanica, ki ekspresno topi maščobe okoli trebuha
Rak, ki ga nihče ne želi prepoznati
Dobro je vedeti
Rak, ki ga nihče ne želi prepoznati
Preprosta jed, ki krepi zdravje: paradižnikova juha
Zdravje, lepota
Preprosta jed, ki krepi zdravje: paradižnikova juha
Sok, ki vas bo branil pred prehladi in virusi
Zdravje, lepota
Sok, ki vas bo branil pred prehladi in virusi
5 domačih napitkov proti kašlju
Zdravje, lepota
5 domačih napitkov proti kašlju
Kaj se zgodi z vašim telesom, če vsak dan jeste piščanca?
Zdravje, lepota
Kaj se zgodi z vašim telesom, če vsak dan jeste piščanca?
Ali veste, katera začimba najlepše diši, a jo kljub vsemu premalo uporabljamo?
Dobro je vedeti
Ali veste, katera začimba najlepše diši, a jo kljub vsemu premalo uporabljamo?
Tri živila, ki se lepijo na želodec
Dobro je vedeti
Tri živila, ki se lepijo na želodec




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor