Članek je bil ustvarjen leta 2025, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
SestavineKoličine prilagodite velikosti posode v kateri boste jed kuhali.
- piščančja prsa
- sveža rdeča paprika
- korenina ingverja
- por
- čebula
- česen
- cvetača
- brstični ohrovt
- olivno olje
- sol in poper
- peteršilj
- žlica jabolčnega kisa
- kisla smetana
- parmezan
PripravaMeso narežemo na trakce in jih popražimo na olivnem olju. Dodamo na kocke narezan ingver, na kolobarje narezan por, čebulo in česen. Med praženjem postopoma dodamo še papriko in cvetačo, ki smo jo narezali na poljubno velikost.
Po nekaj minutah praženja zalijemo z vročo vodo, da so sestavine pokrite. Dodamo še cel brstični ohrovt in kuhamo na zmerni temperaturi 15 minut, da se zelenjava zmehča.
Minuto pred koncem kuhanja dodamo še žlico jabolčnega kisa.
Jed postrežemo z žlico kisle smetane, s svežim petršiljem in parmezanom.
Jed ne vsebuje glutena in je primerna za LCHF prehranjevanje.