Vsaka hrana je lahko tudi zdravilo, če le veste kako, kdaj in kaj uporabiti:
- 1. Zelje: vsebuje veliko železa in kalija, kar je potrebno za prekrvavitev, za zdravje srca in krvni obtok.
- 2. Brokoli: preprečuje srčne napade in arteriosklerozo, vsebuje pa veliko železa in karotena.
- 3. Redkev: varuje pred srčnimi infarkti.
- 4. Pomaranče: imajo malo energije, veliko vitamina C in znižujejo holesterol v krvi.
- 5. Korenje: ščiti srce, ima veliko folne kisline in veliko bioglavonoidov.
- 6. Ribe: veliko omega-3 maščobnih kislin varuje ožilje in prebavo.
- 7. Čebula: izboljša srčno aktivnost, krvni obtok, znižuje krvni pritisk.
- 8. Česen: preprečuje vse vrste kapi, deluje antibakterijsko, protivnetno.
- 9. Olivno olje: znižuje holesterol, krepi srčno mišico.
- 10. Losos: je izjemen vir omega-3 maščobnih kislin, znižuje pa nivo trigliceridov v krvi.
- 11. Bučke: koristijo v primeru hipertenzije (visokega pritiska) in bolezni srca.
- 12. Krompir: krepi ožilje in ščiti pred kardiovaskularnimi boleznimi.
- 13. Paprika: varuje ožilje in srce.
- 14. Paradižnik: normalizira krvni pritisk in je odličen diuretik (čisti telo in odvaja odvečno vodo).
- 15. Olive: zmanjšujejo holesterol in znižujejo krvni pritisk.
- 16. Jabolko: vsebuje več kot 300 snovi, ki so bistvene za boljše delovanje žilnega sistema in živčevje.
- 17.Fižol: vsebuje med 120 in 320 miligrami magnezija, preprečuje motnje srčnega ritma, povečuje koncentracijo.
- 18. Borovnice: so odlične za krvni obtok, imajo visoko koncentracijo mineralov in vitaminov B, C, D in E.
- 19. Maline: krepijo imunski sistem, delujejo kot naravni aspirin.
- 20. Breskve: vsebujejo veliko vitaminov in mineralov, ki ščitijo srce in krepijo imunski sistem.
- 21. Češnje: vsebujejo veliko kalija, kalcija, magnezija, železo, fosfor in silicij, kar ugodno vpliva na splošno počutje.
- 22. Rabarbara. znižuje krvni pritisk in krepi srce.
- 23. Grenivka: preprečuje trombozo in krvne strdke, pomaga pri hujšanju.
- 24. Suhe slive: preprečujejo trombozo.
- 25. Oves: pomaga pri boleznih srca in ožilja.
- 26. Koruza: vsebuje veliko vitamina D in K.
- 27. Jajce: je odličen vir beljakovin, rumenjak pa vsebuje holin, ki pomaga razvijati spomin.
- 28. Avokado: pomaga premagovati stres, živčnost, nespečnost.
- 29. Banane: imajo veliko glukoze, vitaminov in mineralov, ki dajejo telesu energijo in spodbujajo delovanje možganov.
- 30. Marelice: spodbujajo delovanje nevronov v možganih.
- 31. Rozine: so odličen vir energije za možgane.
- 32. Grah: je bogat z beljakovinami in spodbuja boljšo koncentracijo in spomin.
- 33. Zelena solata: pomirja živčni sistem.
- 34. Grozdje: pomaga pri nespečnosti in krepi vid, očesni živec.
- 35. Ananas: sprošča utrujene oči (od predolgega dela z računalnikom).
- 36. Rožmarin: čisti in varuje očesne krvne žile.
- 37. Lubenica: vsebuje zelo malo energije in je odlična hrana za čvrstost ože.
- 38. Jogurt: vsebuje bakterije, ki izboljšajo videz kože, poleg tega pa ima veliko vitamina A.
- 39. Pšenica: vsebuje veliko maščobnih kislin, kalcija in silicija za zdrave lase, kožo in nohte.
- 40. Hren: uravnava pretok krvi po koži.
- 41. Špinača: vsebuje veliko železa in kalcija, kar krepi kosti in pomaga pri delovanju mišic.
- 42. Proso: krepi zobe, kosti in spodbuja rast.
- 43. Sir: krepi kosti in je dober vir kalcija.
- 44. Mango: ščiti črevesno sluznico, ima veliko vitamina A in veliko antioksidantov.
- 45. Orehi: vsebujejo očiščeno obliko omega-3 maščobnih kislin, kar ščiti pred rakom na črevesju.
- 46. Cvetača: pomaga izboljšati delovanje jeter.
- 47. Kvas: je pomemben vir vitamina B in razstruplja jetra.
- 48. Mleko: brani pred vsemi vrstami bolezni jeter.
- 49. Rdeča pesa: spodbuja celično zgorevanje, kar preprečuje celo vrsto bolezni (raka, artritisa, osteoporoze ...)
- 50. Kislo zelje: razstruplja telo in ščiti pred virusnimi obolenji.