Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Špageti brez glutena in ogljikovih hidratov
Rubrika:

Recepti

Špageti brez glutena in ogljikovih hidratov

Špageti oziroma testenine, so nepogrešljivi na naših jedilnikih zaradi raznovrstnih omak in prilog, s katerimi jih jemo. Pa ni treba da se jim odpovemo, če jemo po LCHF metodi. Samo pripravimo jih malo drugače.


Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Sestavine:
- 4 jajca
- 125 gramov sirnega namaza
- 20 gramov psylliuma (luščin indijskega trpotca)

Priprava:
Jajca stepemo, dodamo sir in psyllium in vse skupaj dobro premešamo. Pustimo stati nekaj minut, da se masa primerno zgosti. Vlijemo na pekač obložen s papirjem za peko. Na vrh položimo še en papir za peko. S prsti si pomagamo, da maso med obema papirjema enakomerno porazdelimo na velikost pekača.
Pečemo na 150 stopinj 10 minut.

Vzamemo iz pečice, odstranimo zgornjo plast papirja in pustimo, da se malo ohladi. Narežemo na poljubno široke trakove. Najlažje je, da zvijemo dobljeno ploskev kot rulado in narežemo.

Nasvet: špagete lahko shranimo v hladilnik, ko jih potrebujemo, jih pogrejemo na žlici masla, posujemo s parmezanom, še malo popečemo in serviramo. Lahko pa jih takoj serviramo. Zraven se podajo vse omake, ki jih pripravljamo k običajnim testeninam.

Jed ne vsebuje glutena in je primerna za LCHF prehranjevanje.
Bis
Špageti brez glutena in ogljikovih hidratov


Špageti brez glutena in ogljikovih hidratov


Špageti brez glutena in ogljikovih hidratov




brezglutenski recepti
brezogluten špageti
LCHF testenine
recepti brez ogljikovih hidratov
testenine brez glutena












3 kombinacije, ki bolj škodijo kot koristijo
Zdravje, lepota
3 kombinacije, ki bolj škodijo kot koristijo
Slabosti diete z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov
Zdravje, lepota
Slabosti diete z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov
5 dobrih in mastnih živil
Zdravje, lepota
5 dobrih in mastnih živil
Prehrana z rastlinskimi beljakovinami podaljšuje življenje
Zdravje, lepota
Prehrana z rastlinskimi beljakovinami podaljšuje življenje
Zakaj je vitamin B3 pomemben?
Zdravje, lepota
Zakaj je vitamin B3 pomemben?
Beljakovinski smuti za energičen začetek dneva
Zdravje, lepota
Beljakovinski smuti za energičen začetek dneva
Prigrizki: navada, dolgčas ali lakota?
Zdravje, lepota
Prigrizki: navada, dolgčas ali lakota?
3 najpogostejše zmote o prehrani
Zdravje, lepota
3 najpogostejše zmote o prehrani
Jejmo manj, živimo dlje
Dobro je vedeti
Jejmo manj, živimo dlje
Zakaj je limona dobra za vsakogar?
Zdravje, lepota
Zakaj je limona dobra za vsakogar?
Zakaj je beljakovinski zajtrk najboljši začetek dneva
Dobro je vedeti
Zakaj je beljakovinski zajtrk najboljši začetek dneva
živila, ki upočasnjujejo staranje
Zdravje, lepota
živila, ki upočasnjujejo staranje
Vzroki, zakaj imamo rdeč nos
Zdravje, lepota
Vzroki, zakaj imamo rdeč nos
Kaj poleg hrane vpliva na povišan sladkor
Dobro je vedeti
Kaj poleg hrane vpliva na povišan sladkor
Zakaj teniški igralci jedo banane med odmori?
Zdravje, lepota
Zakaj teniški igralci jedo banane med odmori?
5 stvari, ki pokvarijo solato
Dobro je vedeti
5 stvari, ki pokvarijo solato
Rukola za razstrupljanje telesa
Dobro je vedeti
Rukola za razstrupljanje telesa
Zakaj je dobro, da olive uživate vsak dan
Dobro je vedeti
Zakaj je dobro, da olive uživate vsak dan
Makrobiotika: starodavna modrost ali sodobna past?
Zdravje, lepota
Makrobiotika: starodavna modrost ali sodobna past?
Zdravi nadomestki, ki to niso
Dobro je vedeti
Zdravi nadomestki, ki to niso




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor