Rubrika:
Recepti
Pomladna kokosova juha
Če se vam zdi, da ste izčrpali že vse ideje, kako pripraviti pomladansko zelenjavo, poskusite popestriti juho z nežno aromo kokosovega mleka.
Članek je bil ustvarjen leta 2018, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Sestavine:
- piščančja prsa
- eno srednjeveliko čebulo
- pet zelenih špargljev
- eno majhno bučko
- par cvetov cvetače
- štiri šampione
- šalico svežega graha
- eno svežo rdečo papriko
- tri stroke česna
- pest petršilja
- par vejic svežega kopra
- pol žličke korkume
- kajenski poper, sol
- 200 gramov kokosovega mleka
- olivno olje
Priprava:
Piščančja prsa narežite na koščke in ga nekaj minut pražite na olivnem olju. Dodajte na kocke narezano čebulo, rdečo papriko, na kolobarčke narezane šparglje in na lističe narezane šampinjone. Pražite deset minut, da se zelenjava lepo popeče. Zalijte z vodo, dodajte še grah, par cvetov cvetače in na kolobarje narezano bučko. Posolite, začinite s korkumo, kajenskim poprom in strtim česnom. Po potrebi dolijte še vode, toliko, da bo prekrila sestavine. Kuhajte pol ure. Dodajte grobo nasekljan petršilj in koper in prilijte kokosovo mleko, ter še enkrat dobro prevrite.
Postrezite z beljakovinskim kruhom in obrok bo ustrezal LCHF in tudi glutenu se boste izognili.
Bis
Kokosovo mleko
LCHF recepti
Pomladna kokosova juha
Recept za pomladno juho
Zdravi recepti s kokosovim mlekom