Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem naÄŤinu Ĺľivljenja
Išči
Domov
Zlate lanene štručke
Rubrika:

Recepti

Zlate lanene štručke

Medtem ko čakate, da se ogreje pečica, zmešajte sestavine in specite zelo okusne in zdrave štručke. Jeste jih lahko z jogurtom ali uporabite za izdelavo sendvičev za na pot.


Članek je bil ustvarjen leta 2022, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Sestavine: (za štiri štručke)
- dve jajci
- štiri zvrhane žlice zmletih zlatih lanenih semen
- četrt žličke soli
- četrt žličke pecilnega praška
- četrt žličke začimb (kumina, janež, koper, koriander)
- žlica stopljenega masla
- dve žlici sirnega namaza ali pasirane skute

Priprava:
Lanena semena zmeljemo v kavnem mlinčku, skupaj z začimbami. Dodamo sol in pecilni prašek. Jajca stepemo, dodamo maslo, sirni namaz in na koncu vmešamo še lanena semena. Pustimo počivati par minut, da se masa zgosti. Premešamo in na pekač obložen s peki papirjem, z žlico oblikujemo štiri podolgovate kupčke. Če je masa preredka dodamo še malo lanenih semen. Posujemo s sezamom.
Postavimo v ogreto pečico na 200 stopinj. Pečemo 20 minut.



Nasvet: štručke lahko naredite tudi iz rjavih lanenih semen, posujete pa jih lahko s semeni po vašem okusu. (Celimi lanenimi, sončničnimi ali bučnimi)

Jed ne vsebuje glutena in je primerna za tiste, ki sledijo LCHF prehranjevanju.
Bis
Zlate lanene štručke




Lanena semena brez glutena
LCHF prijazne štručke
Recept za lanene štručke
Zdrave lanene štručke
Zlate lanena semena recept






Bilten po e-mailu
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zdravje v najboljši kondiciji. Splača se!
* Na ta naslov vam bomo pošiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.














Kaj akne in mozolji na obrazu povedo o vašem zdravju
Zdravje, lepota
Kaj akne in mozolji na obrazu povedo o vašem zdravju
4 napake, zaradi katerih vaša hrana izgubi do 70 % hranil
Dobro je vedeti
4 napake, zaradi katerih vaša hrana izgubi do 70 % hranil
Znate uporabljati olivno olje? Preverite!
Dobro je vedeti
Znate uporabljati olivno olje? Preverite!
Kako je hrbtenica povezana z notranjimi organi?
Dobro je vedeti
Kako je hrbtenica povezana z notranjimi organi?
Previdno s hrano iz konzerv
Dobro je vedeti
Previdno s hrano iz konzerv
Kako uporabiti mandarine kot zdravilo?
Dobro je vedeti
Kako uporabiti mandarine kot zdravilo?
Dodatek k čaju, ki preseneča
Zdravje, lepota
Dodatek k čaju, ki preseneča
Kako prepoznati nevarne paradižnike
Dobro je vedeti
Kako prepoznati nevarne paradižnike
Ne morete jeste zajtrka? Kaj vam telo s tem sporoča?
Dobro je vedeti
Ne morete jeste zajtrka? Kaj vam telo s tem sporoča?
Kako za večerjo pridobiti energijo, ne pa kilogramov
Dobro je vedeti
Kako za večerjo pridobiti energijo, ne pa kilogramov
Je bolje biti preveč suh ali predebel?
Zdravje, lepota
Je bolje biti preveč suh ali predebel?
Riž in ajda za trdnejše zdravje
Zdravje, lepota
Riž in ajda za trdnejše zdravje
Kaj zdravniki dovolijo, da lahko jeste za večerjo
Dobro je vedeti
Kaj zdravniki dovolijo, da lahko jeste za večerjo
Za tretjino manj grip in prehladov ter zdravilo proti najhujšim boleznim
Dobro je vedeti
Za tretjino manj grip in prehladov ter zdravilo proti najhujšim boleznim
Olivno olje in orehi: naravna zaščita imunskega sistema
Dobro je vedeti
Olivno olje in orehi: naravna zaščita imunskega sistema
Zakaj ni dobro pretiravati s peteršiljem
Dobro je vedeti
Zakaj ni dobro pretiravati s peteršiljem
Opozorilni znaki pomanjkanja vitamina B12
Dobro je vedeti
Opozorilni znaki pomanjkanja vitamina B12
5 živil, ki ima več proteinov od jajc
Dobro je vedeti
5 živil, ki ima več proteinov od jajc
Kaj se v telesu zgodi po 16 urah posta?
Dobro je vedeti
Kaj se v telesu zgodi po 16 urah posta?
Hrana, ki nas spreminja v onkološke bolnike
Dobro je vedeti
Hrana, ki nas spreminja v onkološke bolnike




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor