Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Težko se ji je upreti - pečeni, ali kuhani
Rubrika:

Zdravje, lepota

Težko se ji je upreti - pečeni, ali kuhani

Smo ravno v obdobju, ko nas narava razvaja z mlado, sočno, hranljivo, okusno, sladko, poceni in atraktivno koruzo. Preverite za kaj je dobro vsak dan pojesti en storž ...


Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Mlada koruza spada med najokusnejša živila, ki so nam dostopna. Koruza ima namreč malo maščob, a veliko beljakovin, škroba in naravnega sladkorja. Poleg tega ima samo en storž skoraj tretjino dnevno potrebne količine vitaminov B, C, folne kisline, kalija, fosforja, magnezija ...

Koruza ima veliko vlaknin, kar je dobro za črevesje in pri premagovanju želodčnih težav. Poleg tega preprečuje težave z ožiljem in preprečuje bolezni srca. Nosečnice bi morale redno uživati koruzo (še posebej svežo!), pomaga pa tudi pri težavah z raznimi vnetji.

Kaj vse je užitno pri koruzi?

Pečena, kuhana, ali kombinirana. Cela, luščena, v solati, kot samostojna jed z nekaj masla in soli ... Možnosti priprav je veliko, a ene stvari nikar ne spreglejte. Koruzni lasje (drobne nitke, ki se prepletajo na vrhu storža) so izredno dobro sredstvo za pripravo koruznega čaja, ki topi apnenčaste ledvične kamne in pesek. Dovolj je, da popijete skodelico, do največ tri na dan.

In še nekaj: koruza, ki jo narabutate, je bolj zdrava. Dokazano! Pa ne zato, da bi kmetom delali škodo, pač pa zato, da ste več v naravi.
vkj
Težko se ji je upreti - pečeni, ali kuhani




hrana
koruza












3 kombinacije, ki bolj škodijo kot koristijo
Zdravje, lepota
3 kombinacije, ki bolj škodijo kot koristijo
Slabosti diete z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov
Zdravje, lepota
Slabosti diete z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov
5 dobrih in mastnih živil
Zdravje, lepota
5 dobrih in mastnih živil
Prehrana z rastlinskimi beljakovinami podaljšuje življenje
Zdravje, lepota
Prehrana z rastlinskimi beljakovinami podaljšuje življenje
Zakaj je vitamin B3 pomemben?
Zdravje, lepota
Zakaj je vitamin B3 pomemben?
Beljakovinski smuti za energičen začetek dneva
Zdravje, lepota
Beljakovinski smuti za energičen začetek dneva
Prigrizki: navada, dolgčas ali lakota?
Zdravje, lepota
Prigrizki: navada, dolgčas ali lakota?
3 najpogostejše zmote o prehrani
Zdravje, lepota
3 najpogostejše zmote o prehrani
Jejmo manj, živimo dlje
Dobro je vedeti
Jejmo manj, živimo dlje
Zakaj je limona dobra za vsakogar?
Zdravje, lepota
Zakaj je limona dobra za vsakogar?
Zakaj je beljakovinski zajtrk najboljši začetek dneva
Dobro je vedeti
Zakaj je beljakovinski zajtrk najboljši začetek dneva
živila, ki upočasnjujejo staranje
Zdravje, lepota
živila, ki upočasnjujejo staranje
Vzroki, zakaj imamo rdeč nos
Zdravje, lepota
Vzroki, zakaj imamo rdeč nos
Kaj poleg hrane vpliva na povišan sladkor
Dobro je vedeti
Kaj poleg hrane vpliva na povišan sladkor
Zakaj teniški igralci jedo banane med odmori?
Zdravje, lepota
Zakaj teniški igralci jedo banane med odmori?
5 stvari, ki pokvarijo solato
Dobro je vedeti
5 stvari, ki pokvarijo solato
Rukola za razstrupljanje telesa
Dobro je vedeti
Rukola za razstrupljanje telesa
Zakaj je dobro, da olive uživate vsak dan
Dobro je vedeti
Zakaj je dobro, da olive uživate vsak dan
Makrobiotika: starodavna modrost ali sodobna past?
Zdravje, lepota
Makrobiotika: starodavna modrost ali sodobna past?
Zdravi nadomestki, ki to niso
Dobro je vedeti
Zdravi nadomestki, ki to niso




eXTReMe Tracker - Free Website Statistics
Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor