Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Težko se ji je upreti - pečeni, ali kuhani
Rubrika:

Zdravje, lepota

Težko se ji je upreti - pečeni, ali kuhani

Smo ravno v obdobju, ko nas narava razvaja z mlado, sočno, hranljivo, okusno, sladko, poceni in atraktivno koruzo. Preverite za kaj je dobro vsak dan pojesti en storž ...


Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Mlada koruza spada med najokusnejša živila, ki so nam dostopna. Koruza ima namreč malo maščob, a veliko beljakovin, škroba in naravnega sladkorja. Poleg tega ima samo en storž skoraj tretjino dnevno potrebne količine vitaminov B, C, folne kisline, kalija, fosforja, magnezija ...

Koruza ima veliko vlaknin, kar je dobro za črevesje in pri premagovanju želodčnih težav. Poleg tega preprečuje težave z ožiljem in preprečuje bolezni srca. Nosečnice bi morale redno uživati koruzo (še posebej svežo!), pomaga pa tudi pri težavah z raznimi vnetji.



Kaj vse je užitno pri koruzi?

Pečena, kuhana, ali kombinirana. Cela, luščena, v solati, kot samostojna jed z nekaj masla in soli ... Možnosti priprav je veliko, a ene stvari nikar ne spreglejte. Koruzni lasje (drobne nitke, ki se prepletajo na vrhu storža) so izredno dobro sredstvo za pripravo koruznega čaja, ki topi apnenčaste ledvične kamne in pesek. Dovolj je, da popijete skodelico, do največ tri na dan.

In še nekaj: koruza, ki jo narabutate, je bolj zdrava. Dokazano! Pa ne zato, da bi kmetom delali škodo, pač pa zato, da ste več v naravi.
vkj
Težko se ji je upreti - pečeni, ali kuhani




hrana
koruza






Bilten po e-mailu
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zdravje v najboljši kondiciji. Splača se!
* Na ta naslov vam bomo pošiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.














Preveč čebule lahko povzroči to ...
Dobro je vedeti
Preveč čebule lahko povzroči to ...
Zimska juha iz korenja in česna
Zdravje, lepota
Zimska juha iz korenja in česna
Zdravilen ingver z žlico
Dobro je vedeti
Zdravilen ingver z žlico
Srčni utrip - nižji je, več kondicije imate
Zanimivosti
Srčni utrip - nižji je, več kondicije imate
Hrana, ki zmanjšuje absorpcijo železa
Dobro je vedeti
Hrana, ki zmanjšuje absorpcijo železa
Očistite jetra in kri v treh dneh
Zdravje, lepota
Očistite jetra in kri v treh dneh
Eno najboljših zdravil za srce
Zdravje, lepota
Eno najboljših zdravil za srce
Boljši spanec, manj stresa in učinkovito nad depresijo
Dobro je vedeti
Boljši spanec, manj stresa in učinkovito nad depresijo
Kaj se zgodi, če pijete rožmarinov čaj na prazen želodec?
Dobro je vedeti
Kaj se zgodi, če pijete rožmarinov čaj na prazen želodec?
Kako prepoznati, da imate dehidrirano kožo?
Zdravje, lepota
Kako prepoznati, da imate dehidrirano kožo?
Medicinske gobe, ki jih premalo poznamo
Dobro je vedeti
Medicinske gobe, ki jih premalo poznamo
Večkrat se spomnite na hren
Zdravje, lepota
Večkrat se spomnite na hren
Hormon, ki uničuje telo
Dobro je vedeti
Hormon, ki uničuje telo
Sestavini, ki skupaj odplakneta rakaste celice
Zdravje, lepota
Sestavini, ki skupaj odplakneta rakaste celice
7 razlogov, zakaj se je pozimi bolje tuširati s hladno vodo
Zdravje, lepota
7 razlogov, zakaj se je pozimi bolje tuširati s hladno vodo
Povej mi, kaj se ti lušta, pa ti povem, kaj ti manjka
Dobro je vedeti
Povej mi, kaj se ti lušta, pa ti povem, kaj ti manjka
Zakaj farmacevti skrivajo grozdno olje?
Dobro je vedeti
Zakaj farmacevti skrivajo grozdno olje?
Kaj se zgodi , če vsak dan spijete pol litra pomarančnega soka?
Zdravje, lepota
Kaj se zgodi , če vsak dan spijete pol litra pomarančnega soka?
Zakaj so vroče pijače tako pomembne za naše srce?
Dobro je vedeti
Zakaj so vroče pijače tako pomembne za naše srce?
Poznate ure, ko hrana ne redi?
Dobro je vedeti
Poznate ure, ko hrana ne redi?




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor