Rubrika:
Recepti
Rižota iz lignjev
Vsaka jed je lahko nekaj posebnega, če jo pstrežete na poseben način in s srcem.
Članek je bil ustvarjen leta 2014, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Sestavine (za dve osebi)
- 1/2 kilograma lignjev
- 1 šalica riža
- 2 stroka česna
- glavica čebule
- dobra pest nasekljanega petršilja
- žlica paradižnikove mezge
- ščepec ali dva origana
- sol in poper
- parmezan
Priprava
Lignje očistimo in narežemo na kolobarje. Lovke pustimo cele.
Na olivnem olju na hitro popražimo čebulo in česen. Dodamo paradižnikovo mezgo in lignje in še tri minute pražimo, da lignji zakrknejo in povre tekočina.
Dodamo riž, petršilj in origano, premešamo in zalijemo z dvema in pol šalice vode.
Solimo, popramo in kuhamo na majhnem ognju, da se riž skuha.
Preden rižoto postrežemo jo posujemo s parmezanom.
Jed ne vsebuje glutena.
Bis
Gluten-free rižota
Lignje recepti
Posebna rižota priprava
Rižota iz lignjev recept
Rižota s lignji