Članek je bil ustvarjen leta 2015, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Sestavine:- 2 toasta
- 1 banana
- med, ali nutela
- cimet po okusu
Priprava:Toast najprej obrežete, da odstranite skorjo, in ga nato na tanko povaljajte. Če toast ni več svež, ga pokapljajte z vodo, da boste dobili testu podobno tanko plast. Namažite jo z medom, ali nutelo, po okusu lahko dodate tudi zmlete oreščke, ali cimet, nato pa v sploščen toast zavijte pol banane.
Iz druge polovice banane naredite še drug zvitek. Oba zvitka 3 do 4 minute popecite na maslu, da skorja porjavi.
Zvitke narežite na dva centimetra visoke kolobarje, posipajte pa jih lahko s kakavom, ali sladkorjem.