Članek je bil ustvarjen leta 2025, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Sestavine:- 1 dcl vode
- 300 g sladkorja
- 125 g masla
- 200 g zmletih keksov
- 200 g zmletih kikirikijev, orehov ali lešnikov
- 200 g grobo zmletih kikirikijev
- neobvezno: 100 g čokolade
Priprava:V posodo dajte vodo in sladkor ter jo postavite na štedilnik. Ko voda zavre, jo odstavite in dodajte maslo. Ves čas dobro mešajte. Ko se maslo raztopi, počasi dodajte zmlete kekse (kekse lahko tudi nadrobite, če vam je všeč bolj groba tekstura) in zmlet kikiriki.
Po želji lahko dodate še 100 g čokolade. Čokolada bo dala kroglicam bolj poln okus, ni pa obvezna.
Iz tako dobljene zmesi oblikujte kroglice (tu morate biti hitri, da je čokolada še voljna za oblikovanje) in jih povaljajte v grobo mletih kikirikijih. Kroglice zložite na pladenj in jih postavite v hladilnik za vsaj 30 minut.