Članek je bil ustvarjen leta 2025, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Oves je pomemben predvsem zato, ker vsebuje veliko lecitina, vitamina A in B, ima veliko beljakovin, aminokislin, niacina, biotina, kalcija, železa, fosforja, cinka, magnezija, joda. Oves je zalo uporaben pri težavah z želodcem ali črevesju, blaži težave z ledvicami, uravnava krvni sladkor ... Zelo učinkovito zdravi kašelj, pomaga pri čiščenju pljuč, samo z eno skodelico pa se lahko znebite odvečne sluzi, ob tem pa še krepi imunski sistem.
Kako pripraviti zdrav ovsen obrok?
Sestavine:- skodelica ovsenega žita
- skodelica vode
- 2 do 4 žlice medu
Priprava:Oves sperite, prelijte z vodo in pustite vreti 5 minut. Odstavite in počakajte, da se ohladi do sobne temperature. Nato dodajte med, premešajte in pustite stati vsaj 2 uri. Priporočamo vam, da ta obrok pripravite zvečer in ga pustite stati čez noč.
Ta obrok je koristen tudi za preventivno preprečevanje bolezni, še posebej pri otrocih.