Rubrika:
Dobro je vedeti
Poznate ure, ko hrana ne redi?
So deli dneva, ko lahko jeste karkoli vam srce poželi, pa se ne boste zredili, ker boste vse viške kalorij potrošili še pred koncem dneva.
Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Če vstanete ob 8. uri, potem so spodnje ure pisane vam na kožo. Če vstajate uro prej ali kasneje, odštejte ali prištejte razliko. Upoštevajte tudi, da uživanje hrane v "varnih" urah še ne pomeni, da lahko jeste kolikor si želite. Še vedno sledite predpisani količini kalorij. Varne ure so samo zato, da se lahko tudi pregrešite, pa se zaradi tega ne boste zredili.
Prvi varni uri sta takoj po prebujanju in sicer med 8. in 10. uro. To je tudi del dneva, ko je dovoljeno, da se izdatno najeste ogljikovih hidratov, maščob, tortic, sladic, testenin, sladoleda ...
Samo, če ste čez dan aktivni, ima telo dovolj časa, da potroši vnesene kalorije. V tem primeru imate še eno možnost in sicer med 12.30 in 14.00.
Vsekakor pa bodite previdni zadnje 3 ure. To je najnevarnejši čas, ko se vse, kar boste pojedli, spremeni v kilograme. Idealno bi bilo, če bi večerjali 3 ure pred spanjem, ker boste le tako najbolj varni.
vkj
Calorie management tips
Healthy eating schedule
Optimal eating times
Safe eating hours
Weight loss strategy